Oproep voor een demonstratie in Berlijn op zaterdag 22/9

Di 4 September 2007 16:23 | EJ | 2413 keer bekeken | 1 reactie | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen

Strijders voor burgerrechten roepen iedereen op voor deelname aan een demonstratie tegen de groeiende bewaking door bedrijfsleven en staat. Op zaterdag 22-9-2007 zullen bezorgde burgers in Berlijn de straat opgaan onder het motto “Vrijheid in plaats van angst – Stop de bewakingswaanzin” Trefpunt is de Pariser Platz (Brandenburger Tor) om 14.30.

De bewakingswaanzin wordt steeds groter. Staat en ondernemingen registreren, bewaken en controleren meer en meer. Ongeacht wat we doen, met wie we spreken, telefoneren, waar we heengaan, met wie we bevriend zijn, wat onze interesses zijn, waar we lid van zijn “Big Brother” overheid en “Little Brother” bedrijfsleven weten het steeds nauwkeuriger.

Met de dataopslag van telecommunicatie en het online doorzoeken van computers staan verder verscherpte zekerheids en bewakingsbevoegdheden op de onverzadigbare politieke agenda. Daarbij schept de toenemende elektronische registratie en bewaking van het hele volk geen verbeterde bescherming tegen criminaliteit, kost miljoenen en brengt het privé-leven van onschuldige burgers in gevaar. Waar angst en ongericht handelen regeren, blijven gerichte en doelhebbende maatregelen voor de verbetering van de veiligheid achterwege, zoals het aanpakken van de echte dagelijkse problemen van de mensen, (werkeloosheid en armoede bv).

Daarbij komt: wie zich contant in de gaten gehouden voelt, kan zich niet onbevangen voor zijn rechten en een rechtvaardige maatschappij inzetten en ontstaat er uiteindelijk een kritiekloze consumptiemaatschappij die “niets te verbergen heeft voor de overheid en voor een illusie van complete veiligheid hun burgerrechten opgeven”. Zo’n maatschappij willen wij niet.

Om te protesteren tegen de steeds groter wordende zekerheidswaanzin en bewaking, gaan wij op zaterdag 22-9-2007 onder het motto “Vrijheid in plaats van angst – Stop de bewakingswaanzin” de straat op. Trefpunt is de Pariser Platz (Brandenburger Tor) om 14.30. De protestmars door de stad zal oa over de Alexanderplatz voeren voor we met een grote afsluitbijeenkomst voor de Brandenburger Tor eindigen.

We roepen alle burgers op om aan de demonstratie deel te nemen. De politici zullen zien dat de burgers weer de straat opgaan voor hun vrijheden. Op de Demo-Homepage (www.FreiheitstattAngst.de) staat constant de nieuwste info over de demonstratie (Infos zur Demo), de heenreis en mogelijkheden om mee te helpen.

Lees hier verder voor info over de eisen, de sympathisanten en deelnemende groepen.


Bron: Ditkannietwaarzijn.eu

Reacties