'Mogelijke aanval van buitenaardsen'

Wo 15 November 2006 00:47 | PatheticExcuse | 2855 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen

UFO's en bezoekjes van buitenaardsen worden door de meeste mensen beschouwd als science-fiction, dus wanneer een voormalig ambtenaar van het Ministerie van Defensie in Groot Brittannië waarschuwt over de mogelijkheid van een aanval door buitenaardsen, wordt het je vergeven als je je daardoor enigzins ongemakkelijk voelt.

Toen Nick Pope werkte aan het UFO project namens het Ministerie van Defensie, raakte hij ervan overtuigd dat de aarde bezocht wordt door buitenaardse beschavingen. Hij is zeer bezorgd over het feit dat uiterst geloofwaardige en uitgebreid gedocumenteerde waarnemingen simpelweg genegeerd worden. Wegens het risico op een mogelijke aanval, klaagt Nick Pope nu over het besluit om het UFO project stop te zetten. Met dat besluit zou enig toezicht op het UFO-fenomeen namelijk verloren gaan.

Pope sprak zich uit over zijn twijfels en zorgen nadat hij afgelopen week kenbaar maakte te stoppen met zijn functie bij het Ministerie van Defensie. Hij zei dat een verkeerde aanpak van deze zaak grote gevolgen met zich meebrengt.

"Als je nu melding zou maken van de waarneming van een UFO, weet ik zeker dat ze je een standaard briefje zullen sturen waarin staat dat je je geen zorgen hoeft te maken." De nieuwe werkwijze is het probleem niet in behandeling te nemen. Als er een waarneming binnenkomt van iets in het luchtruim dat zich niet gedraagt als normaal luchtverkeer, zal het worden genegeerd.

"De 'X-Files' zijn gesloten." Als deze woorden uit de mond van een fanatieke sci-fi-fan waren gekomen, haden velen de uitspraak gemakkelijk terzijde geschoven. Het c.v., de prestaties en het verleden van Nick Pope kunnen echter niet zo gemakkelijk worden genegeerd.

Hij had van 1991 tot 1994 de leiding over het UFO project. Toen hij eraan begon was hij erg sceptisch tegenover het fenomeen. Door zijn toegang tot geclassificeerde documenten over het onderwerp en zijn onderzoek naar een aantal spectaculaire waarnemingen, veranderde langzaam zijn mening.

Terwijl Nick Pope duidelijk maakt dat er geen directe aanwijzingen zijn die aanduiden dat de buitenaardsen vijandige bedoelingen hebben, vindt hij wel dat het belangrijk is waakzaam te blijven.

"De mogelijkheid dat de buitenaardsen kwade bedoelingen hebben is aanwezig. We blijven zitten met het ongemakkelijke gevoel dat, mocht deze negatieve visie een realiteit zijn, er weinig is dat we ertegen kunnen doen."

"Als je gelooft dat deze voertuigen van buitenaardse afkomst zijn, kun je niet uitsluiten dat er wellicht geheime verkenningsoperaties plaatsvinden."

Het incident dat Nick Pope volledig overtuigde van het bestaan van buitenaardse beschavingen vond plaats in 1993. Er kwamen toen veel meldingen binnen van grote, driehoekige voertuigen die over Britse luchtmachtbasissen vlogen.

"De meeste getuigen waren van de politie en van het leger", aldus de voormalig ambtenaar. "Er waren ook honderden meldingen gemaakt door burgers."

Een ander incident vond plaats in Suffolk, toen in 1980 een onderzoek werd gestart naar een vermoedelijk neergestort vliegtuig, nadat er meerdere meldingen werden gemaakt van felle lichten in de dichtbij gelegen bossen. Er werd een soort maanlander gevonden die een korte tijd op drie poten stond en toen plots wegvloog. Er werd een hoog niveau van straling waargenomen op de plek waar het voertuig op de grond stond. "Dit soort incidenten frustreerde mij", zegt Nick Pope.

"Toen ik nog werkte aan dat project informeerde ik veel hoge heren, zoals het hoofd van de Britse luchtmacht, over de opmerkelijkste waarnemingen. Ik kreeg dan het antwoord dat het allemaal erg interessant was en dat ik mijn onderzoek goed had gedaan. En dat was alles."

"Iedereen is een puzzelstukje, maar aangezien niemand het onderwerp erg serieus lijkt te nemen, is de puzzel moeilijk te leggen. Er moeten meer middelen beschikbaar worden gesteld voor onderzoek en mensen moeten verder leren kijken dan slechts de filosofische aspecten van het fenomeen, kijk naar de rapporten en waarnemingen en onderzoek deze."

"Je kunt geloven dat deze voertuigen prototypen zijn van een geheim project, of je kunt geloven in een mysterieuzere oorsprong. Hoe dan ook, de technologie waarmee deze voertuigen hun snelheden bereiken en waarmee ze manoeuvreren, is iets waar we graag meer over zouden willen weten."

Een woordvoerdster van het Ministerie van Defensie eist dat alle meldingen van UFO's serieus worden onderzocht omdat er "aanwijzingen kunnen zijn die aantonen dan het Britse luchtruim wordt bedreigd door vijandelijk of verboden luchtverkeer." Ze vertelde dat de mensen die werkzaam zijn bij het Ministerie van defensie niet hun best doen om de waarnemingen echt nauwkeurig te onderzoeken en te verklaren.

Nick Pope doet nog steeds zijn uiterste best met het onderzoek naar UFO's sinds dat hij het Ministerie van Defensie heeft verlaten. Hij wordt gezien als een expert op het gebied van UFO's en het onverwachte. Hij schreef vier science-fiction boeken die zich baseren op zijn ervaringen tijdens zijn werkzaamheden en houdt over heel de wereld toespraken bettreffende het UFO-fenomeen. Hij was te horen op BBC Newsnight en Radio 4 en werkte mee aan verschillende televisie-documentaires.

Bronnen: Charlotte Gill - The Daily Mail, 10 november 2006 & www.DProgram.com

Vertaling: Stichting B.O.M.

Bron: Stichting B.O.M.

Meer van PatheticExcuse