Kwetsbaarheid

donderdag 28 september 2006 02:35 | Nemue :-) | 2035 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen
Durf jij je kwetsbaar op te stellen? Wanneer zijn of worden of voelen wij ons gekwetst? Laten wij dit ook zelf toe? Komt kwetsbaarheid van iemands emoties of onzekerheid af? Zijn het EGO gevoelens? Waarom gebeuren er zomaar dingen, waar komen die gevoelens ineens vandaan? Komen deze gevoelens vanuit ons eigen binnenste van onze eigen ziel; of komen deze emotionele gekwetste gevoelens van de buiten wereld af?

Alles wat wij hebben meegemaakt zit ook NU nog steeds in onze ZIEL en DNA. Als wij jong iemand verliezen dan valt een vertrouwd veilig wereldje helemaal uit elkaar. Zij hebben nog niet aan hen zelf kunnen werken, omdat zij te onervaren waren en iedereen moet aan zijn eigen liefde en eigen zelfstandigheid en eigen zelfvertrouwen werken. Het is werken aan hen eigen persoonlijkheid en aan hen eigen sterke basis dat zij zelf mogen leren en niemand anders kan dit voor hun doen. Als er plotseling iets gebeurd kan hierdoor onstabiliteit ontstaan omdat er een bescherming weg valt, zij hebben zelf nog geen zelfvertrouwen opgebouwd.

Bij bepaalde gebeurtenissen kan verdriet, onrust en boosheid oproepen. In een latere tijd vlak kunnen deze oude gevoelens terugkomen. Als die oude gevoelens niet begrepen zijn komen deze telkens in een andere vorm terug, omdat deze onzekerheid en onrust iets oproept dat nog steeds in ons zelf aanwezig is. Als er geen zelfvertrouwen is hebben velen moeite zich ook te binden aan een andere persoon? Velen hebben geen eigen positieve stevige fundatie gelegd, omdat ze niet genoeg zelfvertrouwen hebben. Zij zelf en hun Ziel zijn nog steeds niet geheeld, want die ziel heeft ook die pijn en onrust en verdriet en frustraties gevoeld. Negatieve gevoelens blijven bestaan als wij er niets aan doen en dit betekent dat wij daar ZELF iets mee moeten doen. Door los te laten en door transformatie kunnen wij deze negatieve gebeurtenissen kwijt raken.

Gevoelige kwetsbare emotionele personen denken vaak, ik heb geen eerlijke kans gehad en deze gedachte blijft als een RODE DRAAD door hun hele leven lopen? Ze houden dit ook zelf levend en door eraan te blijven denken geven zij dit voedsel, dit voelt de ziel ook. Dan komen deze gevoelens telkens terug als er maar iets is waar zij zelf nog niet aan gedacht hebben, dus geen controle over hebben. Als wij niet vast in ons zelf geloven en geen zelfvertrouwen hebben kunnen wij ook niet in een positief leven vertrouwen omdat wij zelf negatief denken?

Iedere keer als wij ons kwetsbaar of emotioneel voelen is er wel weer iets gezegd wat wij zelf nog niet begrepen hebben en dus ook niet hebben geheeld in onszelf? Die persoonlijke kwetsbare emotionele verdrietige stukjes in ons zelf mogen wij nog HELEN. Nu zien wij dat bepaalde gevoelens nog heel diep kunnen zitten en later als wij ouder zijn hier nog steeds problemen mee hebben. Nu begrijpen wij ook waarom wij ook liever eigen baas willen zijn en ons leven in eigen beheer en controle willen houden en vaak geen partner willen. Want als wij zelf de baas zijn ''denken'' wij dat alles geordend is en dat er geen problemen kunnen ontstaan, maar is dit ook zo? Wat zij doen is dit, zij beschermen zich af van deze ''boze'' wereld en zo leren zij hun les nooit? De overgevoelige gekwetste en verdrietige emotionele mensen leren zo nooit hun LES, omdat zij klagen maar er niets aan doen. Zij schermen zich teveel af voor juist datgene dat ze nog zelf moeten leren, dit zijn hun eigen levenslessen die ze nog mogen begrijpen en helen op zielen niveau. Niemand kan ons PIJN doen als wij dit zelf ook niet willen.
Wat er ooit gebeurd is, heeft ook een REDEN omdat jij deze ervaringen zelf mee moest maken omdat dit je eigen levensles is en zo simpel is dit. Dan hoef je geen controle over alles meer te hebben, want je ziet nu dat er toch dingen gebeuren met of zonder je controle? Het enige wat overgevoelige of gekwetste of emotionele of verdrietige mensen kunnen doen is, bouw je zelfvertrouwen op en dit is heel belangrijk want dan kan niemand jouw meer kwetsen? Of is het erg moeilijk om iets te veranderen, misschien bang om nieuwe dingen toe te laten in je leven, bang dat het fout gaat? Als dit zo is, wijst dit er ook op hoe onzeker je eigenlijk bent, waar je hele leven al last van hebt. Of zit dit schoonheidsfoutje al heel lang in je en dit had je zelf nog niet begrepen?

Wij kunnen ook de schuld geven aan KARMA, dat is makkelijk. Alles zit in ons en nu is het de TIJD om ons zelf te gaan schoonmaken en die middelen hebben wij NU ook. Het zijn steeds dezelfde lessen geweest, of wij dit nu karma noemen of wat dan ook, want die lessen zijn al levens lang onze eigen zelfde lessen die wij nog steeds zelf mogen leren. Die ervaringen die wij hebben meegemaakt waren ook voor ons zelf bedoeld. Zodat wij nu in dit leven er echt iets mee gaan doen en ervan leren, om ook steeds sterker te worden en om meer zelfvertrouwen op te bouwen. Wij mogen leren om trots op ons zelf te zijn, leren verantwoordelijk te zijn voor ons zelf. Niemand kan ons leren van ons zelf te houden, dat mogen wij zelf doen. Niemand kan ons zelfvertrouwen geven dat mogen wij zelf doen.

Door zo positief mogelijk en logisch te blijven denken, kunnen wij onze ziel en ook onszelf helpen, want het zijn toch onze eigen negatieve gedachten geweest die toch steeds weer terugkeren en onze ziel hoort ook al onze gedachten. De gekwetste overgevoelige en emotionele mensen, horen eerst het negatieve en vergeten de goede positieve dingen die wij niet zien of horen willen. Ben je zo gefocust op alles buiten je en wat anderen zeggen tegen je dat bij voorbaat je voelsprieten op scherp staan? Kwetsbaarheid in welke vorm ook heeft te maken met een zwakke persoonlijkheid? Hoe wij het wenden of keren, dit betekent dat je niet sterk genoeg in je schoenen staat, want niemand kan ons kwetsen als wij dit zelf niet willen. Of kun je niet met kritiek omgaan als je iets hoort wat je zelf nog niet wist, maar is dit dan kritiek? Of zijn wij zo fijnbesnaard dat alles pijnlijk aanvoelt? Voor deze mensen zou ik aanraden AARD jezelf meer, je bent Nu hier maak er het beste van. Wij kunnen onze eigen fouten of levenslessen niet zelf zo gemakkelijk zien. Als iemand wat tegen ons zegt, zie dit dan als een cadeautje, want als wij er zo van schrikken is het toch iets waar wij zelf niet aan hadden gedacht, anders zouden wij niet zo schrikken? Wij zijn echt hier op Aarde om te leren. NU wij toch hier op Aarde zijn, denk logisch na en echt haal er toch het allerbeste uit voor jezelf.

Iedereen heeft ook deze INNERLIJKE KRACHT in zichzelf zitten, geloof hier
in. Want zelfvertrouwen zit in ons zelf. Liefde zit in ons zelf. Geloof dat deze mooie gevoelens ook bij gekwetste en gevoelige en emotionele en verdrietige mensen zitten. Het is meer geloven in jezelf en bouw zo aan je eigen fundatie.

Ter informatie vele INNER ZELVE zijn nog niet geheeld dus de ziel heeft nog steeds problemen, meer dan deze persoon zelf. Gebeurtenissen van lang geleden begrijpt die persoon hopelijk nu wel, want ze kunnen er toch niets meer aan veranderen en mogen dit ook accepteren. Om eerlijk te zijn de ziel voelt deze onzekerheid of emoties of paniek of angst of verdriet nog steeds als er weer iets is waardoor die persoon weer door de war raakt komt die oude gevoelens bij onze ziel weer naar boven. Daarom valt deze persoon terug in die oude gevoelens en dit maakt het onbegrijpelijke en ook zeer verwarde gevoelens en dit komt doordat die onzekerheid van de ziel zelf nog NIET geheeld is op zielsniveau.

Hier zijn 4 verschillende persoonlijke transformaties,

1) Mijn onzekerheid transformeer ik naar positieve energie.
2) Mijn boosheid en frustraties transformeer ik naar positieve energie
3) Mijn angst en verdriet transformeer ik naar positieve energie
4) Ik voel liefde voor mij ziel en geest dus ook voor mijzelf.

Als wij een transformatie doen, de ziel en geest horen dit en zullen heel blij zijn want dit is wat de ziel bedoelde. Wij moesten dit zelf gaan begrijpen. De ziel en spirit/ geest horen alles van ons, vertrouw daarop. Wij zelf ''moeten'' aangeven aan onze ziel en geest wat wij willen veranderen. De ziel voelt alles heel sterk aan en wil zich veilig en vertrouwd gaan voelen binnenin ons en opruiming houden. De ziel weet dat deze persoon nog niet geheeld is en daarom laat de ziel dit ook steeds weer gebeuren en voelen. Door steeds iets te horen of te voelen, laat de ziel weten doe er toch iets aan wij helpen je. De ziel wil niet steeds herinnerd worden aan die gebeurtenissen van lang geleden. Hopelijk begrijpen wij misschien ook dat wij deze kwetsbaarheid en overgevoeligheid en emoties zelf toe laten, omdat wij nog steeds die oude gevoelens van toen; bij iedere nieuwe gebeurtenis weer voelen. Dit betekent dat zij niet LOS hebben kunnen LATEN, maar als wij niet loslaten blijft dit in onze DNA en onze ziel zitten. Dan komen telkens oude gevoelens terug maar dan in een nieuw ''jasje''. Als wij zelf er niets aan doen dan gebeurt er ook niets, daarom laat onze ziel ons dit ook voelen, wij ''moeten'' dit zelf veranderen door alles te gaan transformeren en dan voelen wij ons vrij.

De ziel en geest zijn wij ook onze innerlijke zelf en daarom deze transformatie veranderen op zielsniveau. Niet veranderen via GOD of Creator, houdt dit erg persoonlijk. Als het verschillende pijnlijke gedachten zijn dan ook apart doen zodat de ziel weet wat wij zelf willen veranderen, wees hier duidelijk in, dan kan de ziel dit ook LOSLATEN net zoals wij dit zelf doen, vertrouw hier in.

Zo komen wij in balans en zo komen wij in onze eigen kracht te staan, dit doen wij met onze eigen gedachtekrachten en met de hulp van onze spirit /geest want die hoort dit ook en helpt ons met die transformaties, maar wij moeten dit wel zelf doen. Wij mogen geloven in God en iedereen, zelfvertrouwen en wilskracht en doorzettingsvermogen moet vanuit ons zelf komen, leg die verantwoording niet bij God of de Creator of ouders, dan gebeurt er niets. Wij zijn verantwoordelijk voor ons zelf en dit is ons eigen leven, niemand anders kan dit doen voor ons. Wij mogen veranderen, maar dan doen wij dit zelf wij hebben die kracht in ons zelf zitten. Alles wat wij zelf veranderen wordt geheeld door onze eigen geest, want die helpt ons hiermee. Wij kunnen ook alles helen wat al lang geleden is gebeurt.


Bij kopiëren van deze informaties vermeld a.u.bl deze BRON:
www.spiritualwisdom.nl

Bron: Spritual Wisdom