Juridische letsel

zondag 9 oktober 2011 14:11 | Jhon | 3651 keer bekeken | 0 reacties | 31 x aanbevolen

Juridische letsel

De (te) ruime beleidsvrijheid van advocaten en hun persoonlijkheidsstoornis gesteund door de Raad en het Hof van Discipline Een aantal van de inmiddels 15000 advocaten vertonen als gevolg van incompetentie ernstig psychopathisch gedrag.

Deze sterk ontwikkelde chronische persoonlijkheidsstoornis (As II van de DSM-IV), die veelal gepaard gaat met een NPD (Narcissistic Personality Disorder) veroorzaakt bij het rechtzoekend publiek juridische letselschade, waar advocaten via het tuchtrecht op aangesproken moeten kunnen worden.
In de loop der jaren is duidelijk geworden dat commerciële advocaten de toegang tot de rechter versperren, zinloze en dure procedures aanhangig maken, de rechter niet of niet juist informeren, fouten maken en werk van slechte kwaliteit afleveren, waarvoor zij niet of nauwelijks civielrechtelijk, tuchtrechterlijk laat staan strafrechterlijk vervolgd kunnen worden. Advocaten, georganiseerd onder de Nederlandse Orde van advocaten, de raad van discipline en het hof van discipline, maken zich schuldig aan gelegaliseerde misdaad. Discipline rechters maken zich door klachten ongegrond te verklaren schuldig aan onrechtmatige rechtspraak en onrechtmatig rechterlijk handelen; de rechter als dictator?

 Quote

Kan het denken zichzelf leeg houden? Op dat moment, dan is er die energie. Je hoeft er niet eens om te vragen. Wanneer er ruimte is, is er leegte en daarom kan het vol energie zijn. Dus in rein maken, in het beëindigen van de dingen van het huis, van verdriet, kan het denken helemaal leeg zijn, zonder motivatie, zonder verlangen? Terwijl je hieraan werkt, het huis schoon houdt, komen andere dingen vanzelf. Jij bent niet degene die de aarde daarvoor bewerkt. Dat is meditatie.
Krishnamurti