Embryoselectie, een zegen.

maandag 9 juni 2008 09:41 | Wouter ter Heide. | 4392 keer bekeken | 2 reacties | 0 x aanbevolen
Door de discussie over embryoselectie in het licht te plaatsen van de beschermwaardigheid van het leven, overspeelt de CU-top - bij monde van André Rouvoet - zijn politieke hand. Politiek gesproken omvat de beschermwaardigheid van ‘hèt’ leven namelijk ontzaglijk veel meer dan de zorg voor ‘òns’ nageslacht, waar het bij de embryoselectie in feite om draait. Op ‘hèt’ leven zal de embryoselectie dan ook geen heilzame uitwerking hebben, op het leven van ‘òns’ nagelacht (toch onze eerste zorg!) echter wel.
Vandaar dat de mogelijkheid van embryoselectie als een zegen voor het nageslacht te beschouwen is, die ver boven de partijpolitieke discussie daarover uitstijgt. Een zegen die door de CU-inbreng helaas wordt ontluisterd, met het kwalijke gevolg dat ouders er momenteel - in het belang van of liefde voor de ongeboren vrucht - geen gebruik van kunnen(!) maken.
Met de beschermwaardigheid van ‘hèt’ leven heeft deze CU-blokkade niets van doen. Om daar zicht op te krijgen raad ik Rouvoet en de zijnen aan eens hun licht op te steken bij de Partij voor de Dieren, een kijkje te nemen op de diverse vredessites of (vóór de zondagse kerkgang) hun oor eens te luisteren te leggen bij het radioprogramma ‘Vroege Vogels’ van de VARA.
Bron: Trouw, 7 juni '08.

Reacties

  Embryoselectie, een zegen of een vloek?

  maandag 9 juni 2008 13:51 | Frank |

  Is het niet zo dat door de eeuwen heen er een soort van natuurlijke selectie plaatsvind en dat alleen de sterkste van een soort overleven.

  En is het niet zo dat de wereld zo langzamerhand overvol aan het raken is met mensen, die op hun beurt weer de planeet onbewoonbaar maken met de uitstoot van gif afkomstig uit de industrie, auto etc... Is dit misschien ook de oorzaak van kanker?

  Waar houd deze genetische manipulatie op?
  Bij een volledig arisch ras? Of moet ik zeggen: Caucasian ('Kaukasisch')


  Embryoselectie

  maandag 9 juni 2008 18:52 | Vincent Brunott |

  Als je als wetenschapper zo arrogant bent dat je denkt dat je weet wat je doet terwijl je op geen stukken na alle materiële feiten kent en al helemaal niet de spirituele feiten, dan is voor zo'n 'wetenschapper' embryoselectie (om aan al of niet geperverteerde kinderwensen te voldoen) een zeer reële optie.