Het verhaal achter de 66% erf belasting.

Do 6 December 2007 13:44 | Aservire | 3182 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen

Het lijkt wel weer verkiezingstijd. De VVD laat proef ballonnetje na proefballonnetje op.Nu weer is de erf belasting aan de beurt.

Wat is er aan de hand ? Bij het overlijden van familie leden dienen de erfgenamen 2/3 belasting te betalen op hetgeen zij ontvangen van hun familie leden.

Deze belasting is natuurlijk niet toevallig gekozen door de (economie) oeps overheid.

De gelden die door de families bij elkaar gewerkt zijn, zijn al menigmaal door de belastingen verlaagd: denk aan de Inkomsten Belasting, belasting op eigen vermogen, BTW belasting enz enz.

Als er geen erf belasting zou zijn zouden de families in Nederland steeds rijker worden. Papa en mama die werkten hebben flink wat geld gespaard in contant en in het koophuis. De kinderen kunnen later gratis in het koophuis van vader en moeder wonen en zijn VRIJ om een keuze te maken om te werken met 2 ouders of als 1 ouder, of misschien helemaal niet te werken maar in te teren op het ge-orven geld.

Als je beseft wat een accumulatie van gelden dat geeft bij de Nederlandse families is het duidelijk dat dit onafhankelijkheid te weeg brengt. Onafhankelijk van de hypotheek aftrek, onafhankelijk van de Voorlopige Terug gave, onafhankelijk van de zorg subsidie van de huursubsidie enz enz.

Het worden weer zelfstandige onafhankelijke families.

Door nu als overheid 2/3 van het familie geld als belasting te gaan heffen, stop je direct het accumuleren van gelden, zorg je dat de kinderen aan de economie MOETEN deelnemen om het GEHELE SPEL weer van voor af aan te gaan spelen !

Weer werken, weer hypotheek aanvragen weer VT , Huursubsidie zorg toeslag aanvragen.

Het zorgt er simpel weg voor dat de burger afhankelijk wordt gemaakt van de overheid.