'Milosevic vreesde dat hij werd vergiftigd'

Zo 12 Maart 2006 18:05 | Truthseeker | 2820 keer bekeken | 2 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen

3/12/2006 5:13:26 PM

(Novum/AP) - Slobodan Milosevic schreef een dag voor zijn overlijden in een zes kantjes tellende brief dat er sporen van een zware drug in zijn bloed waren gevonden en dat hij bang was dat hij werd vergiftigd. Dat heeft een van zijn juridische adviseurs, Zdenko Tomanovic, zondag gezegd.

Tomanovic liet de brief zien aan journalisten bij het Joegoslaviëtribunaal in Den Haag en sprak er zijn afkeuring over uit dat het tribunaal een verzoek van Milosevic' familie om de lijkschouwing buiten Nederland te laten verrichten heeft afgewezen. Nederlandse pathologen verrichtten zondagmiddag in aanwezigheid van een Servische patholoog autopsie op het lichaam van Milosevic, die zaterdagmorgen dood in zijn Scheveningse cel werd gevonden.

Bron: beursxl.nl

Reacties

    Milosevic feared he was being poisoned

    Zo 12 Maart 2006 18:06 | Truthseeker |

    Reuters – March 11, 2006

    Former Yugoslav leader Slobodan Milosevic feared he was poisoned in his detention cell in The Hague, his lawyer Zdenko Tomanovic said on Saturday hours after the tribunal announced Milosevic's death.

    "Today I have filed an official request to the tribunal to have the autopsy carried out in Moscow, having in mind his claims yesterday that he was being poisoned in the jail," Tomanovic told Serbia's B-92 television from The Hague.

    https://www.thetruthseeker.co.uk/article.asp?ID=4259" target="_blank">http://www.thetruthseeker.co.uk/article.asp?ID=4259


    Milosevic was overtuigd van zijn onschuld

    Zo 12 Maart 2006 18:57 | Frank |
    BELGRADO - Slobodan Milosevic was tot zijn dood overtuigd van zijn onschuld. Dit heeft Milorad Vucelic, een toppoliticus van Milosevic' Socialistische Partij van Servië (SPS), zondag gezegd in Belgrado. Vucelic heeft onlangs nog met Milosevic getelefoneerd.


    „Maak je geen zorgen!” zei Milosevic volgens Vucelic. De ex-president wilde de tenlastelegging „uit elkaar halen”. Milosevic zei „fantastische getuigen” te hebben. „Ik ben bereid mijn tegenstanders te verslaan”, aldus Milosevic volgens Vucelic.

    Milosevic zou goed gehumeurd zijn geweest en geen tekenen hebben vertoond van ernstige gezondheidsproblemen.