NWO bezig ? : Scheppingsgeloof gevaar voor democratie

Za 16 Juni 2007 21:07 | Aservire | 4771 keer bekeken | 3 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen

http://www.nd.nl/Document.aspx?document=nd_artikel&id=94582

‘Scheppingsgeloof gevaar voor democratie’van onze redactie buitenlandSTRAATSBURG – Het creationisme - de opvatting dat God de aarde in zes dagen heeft geschapen - vormt een ,,ernstige bedreiging’’ voor de mensenrechten. Dat staat in een rapport waarover de Raad van Europa op 26 juni zal debatteren en stemmen.Het rapport, opgesteld door de raadscommissie voor cultuur, wetenschap en onderwijs, veroordeelt scherp het geloof in een Schepper en een geschapen wereld. Het geloof is ontstaan uit een ontkenning van de evolutietheorie, aldus het rapport; het is niet gebaseerd op feiten en absoluut onwetenschappelijk. ,,Het creationisme is absoluut ongeschikt voor wetenschappelijk onderwijs’’, luidt de conclusie van het rapport.
,,Als we niet oppassen, bedreigt het creationisme de mensenrechten die immers een hoeksteen vormen voor de Raad van Europa’’, menen de samenstellers.
Aanhangers van het creationisme zouden volgens hen de democratie willen vervangen door theocratie.
Op deze ,,ernstige bedreiging’’ door ,,religieuze fundamentalisten’’ moet de Raad reageren, ,,voor het te laat is’’. ‘Intelligent design’ als variant op het creationisme is ,,niet minder gevaarlijk’’. Het advies is dan ook creationisme niet als wetenschappelijke discipline te erkennen.
Het rapport vermeldt een stand van zaken over de acceptatie van het creationistisch gedachtegoed in verschillende Europese landen. Daaruit zou blijken dat het scheppingsverhaal niet wijdverbreid is en over het algemeen wordt afgewezen, maar nu dreigt over te waaien vanuit de Verenigde Staten naar Europa.

Reacties

    Wie of wat is God

    Ma 18 Juni 2007 21:49 | Gerrit Ombo |

















     







       

















    Menigeen heeft op een stille nacht onder de sterren een gevoel van geheimzinnige eerbied ondervonden tegenover de Macht, die het heelal beheerst. Dan was de wereld der mensen ver weg en men had het gevoel in verbinding te treden met een Wezen, dat van een geheel andere soort is dan wij zelf.

    Voor dit wezen, dat men God noemt, geeft de Raad van Europa het 'nadeel' van de twijfel: die van de brutale ontkenning...


    Men luistere tevens naar de stemmen van onze generatie: “Wat is God, Wie is God? Hoe ziet Hij er uit? Is het een macht, een kracht? Of is het alleen een gedachte die er is? God, tot Wie wij bidden, Wie is dat, Wat is dat? Het is een groot probleem. Zal het ooit opgelost worden?'


    Wellicht hebt u zich ook die vraag gesteld: Wat is God? God is geen mens met handen en voeten.


    Ik veronderstel dat de kinderlijke voorstellingen uit de platenbijbel bij u geleidelijk aan vervangen zijn door een zuiverder beeld.  Een kind kan niet anders denken dan door voorstellingen.  Maar de volwassene moet begrijpen, dat God geen handen en voeten heeft, geen baard en geen mantel, maar dat Hij buiten iedere lichaamsvorm, buiten iedere stof bestaat als zuivere Geest.  Wij verstaan hier onder ‘Geest’ geen ijle etherische stof, geen astraal lichaam, maar een Wezen, dat zonder stof en vorm een zuiver schouwende en willende Macht is. Zo is God een oneindige Geest, die dit heelal door Zijn almachtige wil heeft voortgebracht.


    Door beheerder van https://groups.msn.com/GodzienmetdeogenvanChristus" target="_blank">http://groups.msn.com/GodzienmetdeogenvanChristus


     








    re: Scheppingsgeloof gevaar voor democratie

    Di 13 Mei 2008 14:58 | Water |

    Zowel de evolutietheorie als het scheppingsgeloof zijn beide theorieën over het ontstaan van de aarde en de ontwikkeling van het leven. Bijden hebben ze hun aantrekkelijke kanten en hun problemen. Het is bijvoorbeeld moeilijk te geloven dat de aarde ineens door één wezen is gemaakt maar het is ook moeilijk dat de meer dan 200 bouwstenen van een eiwit 'per ongeluk' op goede volgorde gerangschikt zijn en dat voor vele eitwitten. Voorlopig kan niemand een van beide theorieën bewijzen. Natuurlijk zijn er feiten en wetenschappelijke waarnemingen maar die moeten geïnterpreteerd worden door mensen en die zijn altijd beïnvloed door een geloof, of dat nu christendom, islam of atheïsme is.

    Ik zie niet in of de een of andere theorie over het ontstaan van de aarde een gevaar voor de democratie kan zijn. Ik heb begrepen dat Jezus in de Bijbel zijn volgelingen opdraagt netjes naar de keizer (overheid) te luisteren en je belasting te betalen ed. Dat klinkt niet echt als een bedreiging.


    De oplossing ligt hem in Goed- of Kwaadschks gedachtens

    Ma 2 Februari 2009 10:14 | Tha_PhantoM |

    Gennetic

    Objective

    Directive

    GOD is de creatonisme in de mens om de betse uit je bloed te halen, dus genetisch materiaal in je hebben. Waarvan daadwerkelijk je overeen komt met het Boek UrantiA. 1 van de 6 kleuren van de mesnheid puur in je hebt. Daarover is natuurlijk ook de juiste onderdeel van de scheppingsverhaal op deze plek namelijk volgens de Maya en Incas  Pacha Mama, oftewel Moeder Aarde.

    Deze theorie komt het beste overeen met de onderbewuste verhaal van je bloedlijn, die je na dit artikel daadwerkelijk over zal dromen. Sonta-an klakle Santa-on rape on you!?!

     

    Veel succes!?!

     

    P.S.: Sluit Uw ogen voor drie seconden en zie....