Wat u niet mag weten over het HPV-vaccin

Vr 25 Mei 2007 15:33 | Babbelmans | 7065 keer bekeken | 2 reacties | 3 x aanbevolen | Artikel voorlezen

Wat u niet mag weten over het HPV-vaccin

Getuige de laatste berichten in de media ziet het er naar uit dat het vaccin Gardasil dat meisjes moet beschermen tegen baarmoederhalskanker vooralsnog niet in de basisverzekering wordt opgenomen. De ongeïnformeerde massa spreekt er schande van, of zoals Gerard Spong het verwoordde in zijn wekelijkse column in het Algemeen Dagblad “die medische terughoudendheid is eigenlijk crimineel” en “het is onverteerbaar dat ten gevolge van terughoudendheid en krenterigheid jonge vrouwen onnodig sterven”.

Voor wie er ook zo over denkt is het nog te vroeg om te treuren: de Nederlandse gynaecologenvereniging NVOG en het Nederlandse Huisartsen Genootschap zijn voorstander van het opnemen van het vaccin in het Rijksvaccinatieprogramma. De kans is derhalve groot dat het binnenkort alsnog ‘goed geregeld wordt’.

Maar voordat u uw dochter bij de huisarts langs stuurt is het misschien verstandig om uzelf te informeren over de effectiviteit en de bijwerkingen van Gardasil.

Gardasil wordt geacht bescherming te bieden tegen twee typen humaan papillomavirus (HPV), welke verantwoordelijk zijn voor 50 à 70 procent van de gevallen van baarmoederhalskanker. Daarnaast is het middel effectief tegen twee virusvarianten die genitale wratten kunnen veroorzaken. Er bestaan nog vele andere gevaarlijke HPV virussen, maar door vrouwen van boven de 30 regelmatig te screenen op baarmoederhalskanker d.m.v. een uitstrijkje kan doorgaans tijdig aktie genomen worden. Het valt te verwachten dat de introductie van het HPV-vaccin zal resulteren in een lagere frequentie van preventief onderzoek, met een serieus risico dat de HPV virussen waar Gardasil geen bescherming tegen biedt juist tot een toename van het aantal slachtoffers zullen leiden.

Het is zelfs zeer de vraag of Gardasil überhaupt bescherming biedt. De Amerikaanse gynaecoloog Clayton Young heeft de beschikbare onderzoeken aan een kritische blik onderworpen en stelt dat de periode waarover onderzoek is gedaan veel te kort is om vast te kunnen stellen dat Gardisil een effectief middel is bij het voorkomen van baarmoederhalskanker. Het ontstaan van baarmoederhalskanker is een proces dat 10 tot 15 jaar in beslag neemt, ofwel veel langer dan de 4 jaar waarover onderzoeksgegevens beschikbaar zijn. Vooral voor de effectiviteit op lagere leeftijd is niet het geringste bewijs aanwezig, aldus Young.

Wat inmiddels wél overduidelijk is, en gezien het feit dat het vaccin levende kankervirussen bevat niemand zou mogen verbazen, is dat Gardasil ernstige bijwerkingen heeft. Op 3 februari schreef de Washington Times over meisjes die na gevaccineerd te zijn last kregen van zware hoofdpijn, duizelingen of tijdelijk gezichtsverlies, en sommige slachtoffers raakten zelfs buiten bewustzijn. In enkele gevallen leidt de injectie tot pijnlijke, jeukende huiduitslag, en ook de laatste berichten uit Australië zijn alarmerend: In de stad Canberra moesten zes meisjes na vaccinatie in het ziekenhuis opgenomen worden vanwege duizelingen, flauwvallen, misselijkheid en tijdelijke verlamming. Op het Sacred Heart Girls’ College in Melbourne richtte Gardasil een ware ravage aan: 20 meisjes meldden zich ziek na hun immunisatie, waarvan er 5 een nacht in het ziekenhuis moesten doorbrengen. Hoewel één van de kinderen 6 uur lang volledig verlamd was, is er wat de autoriteiten betreft weinig tot niets aan de hand: een injectie krijgen is nou eenmaal een beetje eng, en daar kunnen mensen heftig op reageren. Dat diezelfde meisjes probleemloos eerdere vaccinaties hebben doorstaan doet blijkbaar niet ter zake. Geloof ons nou maar, wij zijn de autoriteiten, en maakt u zich over eventuele schadelijke effecten op de lange termijn vooral geen zorgen!

Fabrikant Merck is de laatste tijd flink in de problemen gekomen door het debacle met Vioxx, een pijnstiller die ernstige hartklachten bleek te veroorzaken (wat Merck al jaren wist maar verzwegen heeft). Na tienduizenden dodelijke slachtoffers gemaakt te hebben moest het middel van de markt gehaald worden, en is Merck verwikkeld in rechtzaken waarmee tientallen milarden dollars gemoeid zijn.
Critici zien in het nieuwe HPV-vaccin vooral een ‘Help Pay for Vioxx’-campagne. Dat Gardasil voor enorme inkomsten gaat zorgen staat buiten kijf. Per kind kost de vaccinatie 375 euro, en met de vereiste twee herhalingen komen we uit op een bedrag van boven de 1000 euro.

Of u dat nou rechtstreeks uit eigen zak betaalt, of indirect via verzekeringen of belastingen, het blijft een hoop geld. Als u persé de gezondheid van uw dochter wilt schaden (vreemde hobby) dan denk ik dat er goedkopere manieren te bedenken zijn.

Reacties

    Bijwerkingen

    Za 26 Mei 2007 12:16 | lilianvbh@chell.nl |

    Steeds vaker hoor je dat er bijwerkingen ontstaan door een nieuw medicijn wat er op de markt komt.


    Ik bemerk om mij heen, dat mensen meer huiveriger worden , zéker na het lezen over de FRIDCHIP,de daarbij achterliggende bedoeling. De berichten die zich steeds meer verspreiden over het uitroeien van een groot deel van de wereldpopulatie, maakt dat de mensheid steeds meer alert wordt en vaker             wantrouwend omtrent alle nieuwe ontwikkelingen die op de markt komen, dat lijkt naar mijn mening ook zéér  terecht , als we zo horen over hetgeen wat er allemaal al véle jaren gaande is in onze ''gezondheidszorg'', dan màg je als mens behóórlijk ongerust worden. Het vertrouwen komt dan , na alles van wat nu allemaal in de openbaarheid komt , toch wel op een zéér laag pitje te staan.


    Het feit dat er in 1931 al een oplossing was voor KANKER , wat in de doofpot is gestopt omdat er té weinig aan kon worden verdient, bevestigt voor mij dit artikel van de wáánzin hoe de mensheid er op deze planeet er aan toe is. Nú lezen wij , dat '' Aspartaan''  zéér kanker verwekkend is, dat weten ''ZIJ'' ,die dit op de markt hebben gebracht allang, geeft tóch stof tot nadenken! Fluor..idem dito!!            Er zit werkelijk van '' alles Fout '' en dat is èigenlijk nog héél zacht uitgedrukt!


    Het is goed dat nu èindelijk van alles onder de loep wordt genomen, wij zijn '' als mens''. al veel te lang in de maling genomen, belàzert , dat mag ik denk ik óók wel zeggen!  Er is behoorlijk aan de Mensheid verdient , in één woord Schandàlig!!! Hoeveel miljoénen mensen zijn er al niet gestorven alleen al omdat er aan hen werd verdiént!!  Wat wordt er allemaal aan U en míj verdient? Ik hoop uit de grond van mijn hart, dat de journalisten die deze site bezoeken de ernst van deze gang van zaken inzien en hier iets mee doen,   dit betreft ons burgers namenlijk àllemaal, niémand uitgezonderd!


    RFID Chip

    Zo 27 Mei 2007 09:53 | louise |

     


    Laat me beginnen met je gerust te stellen:We hoeven ons ''nog'' niet ongerust te maken wat het injecteren van de RFID chip betreft. Ze zullen pas tot injectatie besluiten als de mensen zullen weigeren om de Chip te laten implanteren maar daarvoor hebben we nog een lange weg te gaan. De eerste stap zal zijn een VeriChip als polsbandje, om de mensen te laten wennen.
    Tweede stap zal waarschijnlijk de implantatie zijn en dat zal nog zeker nog een aantal jaren gaan duren voordat het zo ver is.
    Ik en andere mensen van het Stop VeryChip comité zullen in actie komen om dat te verhinderen en gaan binnenkort de petitie aanbieden.

    Voor alle vragen over RFID Chip: Email: https://mailto:verichip@yourownrisk.nl" target="_blank">verichip@yourownrisk.nl