Wordt 2014 het jaar van de politieke vernieuwing?

Za 15 Februari 2014 13:27 | knight | 3461 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen

2014NL0101 geen wensen maar economische feiten

Zoals de titel doet vermoeden…

Ga ik u NIET zoals andere jaren de “beste wensen” toewensen…

Integendeel…

Steeds meer mensen raken verwikkeld in een strijd om te overleven, en dat in een “welvarend” land als Nederland!

Vroeg of laat is ook U zo’n lot beschoren.

Ik kan me goed voorstellen dat velen onder U nog steeds geloven in de leugens die de media uitbrengen.

Leugens die claimen dat er “tekens” zijn van een “vaag herstel”, die aan zouden geven dat het beter zou gaan met de Nederlandse economie!

Al dan niet bewust de signalen die juist het tegendeel aantonen negerend!

Wellicht wordt het tijd dat U deze valse propaganda wat kritischer gaat bekijken…

Dringt daarbij het besef door dat U al die jaren bent bedrogen en bestolen!

1: Kredietwaardigheid van Nederland!

2014NL0102 Nederlandse kredietwaardigheid

Standard en Poors heeft bijvoorbeeld de Nederlandse kredietwaardigheid van AAA ( hoogste kredietwaardigheid ) teruggeschroefd naar AA+, hetgeen concreet betekend dat Nederland meer rente moet betalen als het geld wil aantrekken van de kapitaalmarkt.

29-11-2013 >>> http://www.nieuws.nl/economie/20131129/Afwaardering-Nederland-werkt-niet-door-in-rente

OPMERKING 01: Realiseert U zich dat wanneer Nederland geld moet aantrekken op de kapitaalmarkt, dat dit op zich al een teken van zwakte is, want het geeft immers aan dat diegenen die verantwoordelijk zijn voor de financiële gezondheid van de Nederlandse Schatkist, niet in staat zijn geweest om de inkomsten en uitgaven in balans te krijgen, laat staan de Nederlandse Staatsschulden ( momenteel ruim 447 miljard euro ) af te bouwen?

03-01-2014 >>> http://www.destaatsschuldmeter.nl/

OPMERKING 02: Realiseert U zich ook dat de Nederlandse Staatsschuld hard is opgelopen dankzij politiek ( liberaal ) wanbeleid?

Alleen al het privatiseren van Staatsbedrijven heeft er voor gezorgd dat eventuele winsten die door deze Staatsbedrijven werden gegenereerd, niet meer terugvloeien in de Schatkist, maar in de zakken van enkele kapitalisten die zich achter “investeringsfondsen” verschuilen, zich daarbij vaak ook nog eens te goed doen aan overheidssubsidies en al dan niet met opzet door “de overheid” ( destijds Minister van Financiën Gerrit Zalm ) zelf gecreëerde mazen in de wet die het mogelijk maken om weinig tot geen belasting te hoeven betalen (“legale” belastingontwijking )!

De reorganisaties die deze ”private sector” na de privatisering van de Staatsbedrijven doorvoerde, heeft 100.000-en werknemers hun vaste baan gekost met koopkrachtvermindering tot gevolg!

Niet alleen beroofde “de overheid” zichzelf daarmee van btw inkomsten, maar zadelde zij zichzelf op met onnodige extra kosten die zijn ontstaan doordat steeds meer mensen een beroep moeten doen op de sociale vangnetten waaronder de WW en uiteindelijk te maken krijgen met een steeds soberder wordende Sociale Uitkering!

OPMERKING 03: Realiseert U zich verder dat de subsidiesystemen die “de overheid” heeft gecreëerd tot nu toe alleen maar fraude in de hand hebben gewerkt, de Staatsschulden steeds verder lieten oplopen en bovendien voornamelijk de 1% elite bevoordelen?

1 van die subsidie systemen betreft de hypotheekrente aftrek!

2014NL0103 totale belastingvoordeel via de hypotheekrenteaftrek naar inkomensgroep over 2008

IK CITEER: “Hoe hoger de hypotheekkosten, des te groter het belastingvoordeel:”

“Van de huishoudens had 1 procent zeer hoge hypotheekkosten van 2 700 euro of meer per maand. Zij ontvingen hierover een belastingvoordeel van 44 procent.

Gemiddeld ging het om een bedrag van 1 620 euro per maand.

Van de huishoudens met een bruto-inkomen van 106 duizend euro of meer hadden er acht op de tien een hypotheek.

Zij ontvingen bijna 42 procent terug van de kosten die gemiddeld ruim duizend euro per maand bedroegen.”

12-05-2010 >>> HYPOTHEEKRENTEAFTREK: http://www.cbs.nl/nl-NL/menu/themas/bouwen-wonen/publicaties/artikelen/archief/2010/2010-3118-wm.htm

Een kijkje achter de schermen van de overheidsuitgaven:

Trots presenteert “de overheid” haar nieuwe cijfers waarin te zien zou zijn dat de overheidsuitgaven in 2012 met een ½ % zouden zijn afgenomen tot 168,9 miljard euro ( even buiten beschouwing gelaten of er al dan niet sprake is van “creatief boekhouden”, ofwel het manipuleren van cijfers om de situatie rooskleuriger voor te schotelen dan deze in werkelijkheid is teneinde de burger ertoe te bewegen zijn / haar oude consumptiepatroon weer op te vatten ).

Niet dat dit ook maar iets zou uitmaken, want iets verder lezen we namelijk al dat de belastinginkomsten met ruim 2 miljard zijn afgenomen tot 150,5 miljard euro t.o.v. 2011, hetgeen een begrotingstekort oplevert van niet minder dan 18,4 miljard euro!

Een verliespost van 1 ½ procent, zeker bij zulke bedragen, is niet bepaald iets om trots op te zijn!

18-11-2013 >>> http://www.cbs.nl/NR/rdonlyres/FE609E4C-344D-437A-91C1-2CBAF8F10C49/0/2013tekortrijkart.pdf

Laten we ook eens een kijkje nemen in de kasposities van de Nederlandse gemeenten!

2014NL0104 gezamenlijke schuld nederlandse gemeenten gezamelijke schuld 50 miljard euro

De gemiddelde schuld van de Nederlandse gemeenten is inmiddels namelijk opgelopen tot 50 miljard euro.

31-10-2013 >>> http://www.cbs.nl/nl-NL/menu/themas/overheid-politiek/publicaties/artikelen/archief/2013/2013-3993-wm.htm

Veel Nederlandse gemeenten hebben grof geld verloren aan buitenlandse investeringen waaronder de Amerikaanse rommelhypotheken, en aan internetbanken als Icesave!

13-10-2008 >>> http://vorige.nrc.nl/article2022212.ece

Gemeenten lieten ook hun oren hangen naar de “adviezen” van APG ( Algemeen Pensioen Groep ) en verloren daarbij een vermogen aan met name Ierse, Portugese en Spaanse Staatsobligaties!

20-02-2011 >>> http://www.trotsopnederland.com/2011/02/gemeenten-verliezen-op-ierse-staatsobligaties/

In veel gemeenten wordt sinds enige tijd volop bezuinigd op de infrastructuur die met het belastinggeld van de burger is aangelegd, denk aan openbare bibliotheken, openbare zwembaden, openbare groenvoorzieningen, openbare gebouwen die zorgdragen voor de communicatie tussen burger en overheid zoals het UWV, die zich steeds meer verstoppen achter slecht opgezette websites die bovendien vaak slecht toegankelijk of zelfs volledig onbereikbaar zijn!

12-01-2011 >>> http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/binnenland/sluiting-dreigt-voor-uwv-kantoren

Van het volgende artikel moet U zich overigens niet veel aantrekken…

Gemeentes speculeerden in grond in een tijd dat er een bubbel in de vastgoedsector ontstond en claimen de in de toekomst te verwachten winsten nu als verliesposten, en dat is niet reëel!

Een “verlies” wordt pas reëel wanneer de aangekochte grond daadwerkelijk wordt verkocht voor een bedrag dat lager ligt dan voor het bedrag waar het destijds voor werd aangekocht!

In feite rekenden gemeentes zich bij voorbaat rijk aan verkopen die nooit gerealiseerd zijn, een boekhoudkundige truc de ook door banken en pensioenfondsen regelmatig wordt gebruikt om hun kaspositie positiever over te laten komen dan deze in werkelijkheid is!

04-10-2011 >>> http://nos.nl/artikel/278995-gemeenten-verliezen-fors-op-grond.html

Wat staat ons in 2014 te wachten?

2014NL0104 miljoenennota 2014

Het huishoudboekje en de voorspellingen voor 2014:

Voor 2014 worden de totale uitgaven geschat op 267,0 miljard euro, terwijl de totale inkomsten worden geschat op 249,1 miljard euro, ofwel een begrotingstekort van 17,9 miljard euro!

OPMERKING: “De overheid” misrekende zich reeds eerder op de toestroom van 100.000-en voornamelijk Poolse “arbeidsmigranten” die de arbeidsmarkt overspoelden, of de Bulgaarse criminele bendes die de Nederlandse subsidies en toeslagen plunderden, en houdt wederom GEEN rekening met de mogelijke toestroom van nogmaals 100.000-en “arbeidsmigranten” en criminelen van voornamelijk Hongaarse en Roemeense afkomst en de rampzalige gevolgen voor de arbeidsmarkt die zowel de koopkracht van de Nederlandse burger ondermijnt alsmede een nog zwaardere aanslag zal vormen op de sociale voorzieningen, om maar te zwijgen van de schade door een toename van de criminaliteit!

Even voor al die mensen die al enige tijd een WW uitkering genieten die wellicht binnenkort afloopt…

Houdt er rekening mee dat U niet in aanmerking komt voor een Sociale Dienst uitkering vanwege een eventueel vermogen dat u in de loop der jaren hebt opgebouwd, hetzelfde geld voor de huurtoeslag en enkele andere aanvullingen, subsidies en toeslagen…

U wordt uit de WW uitgeschreven omdat die is afgelopen en zult wanneer u nog steeds geen werk heeft gevonden ( wat verder flink wordt bemoeilijkt door de huidige verziekte arbeidsmarkt met haar overaanbod aan goedkopere uitgebuite Oost-Europese “arbeidsmigranten” ) op uw eigen vermogen moeten interen tot u voldoet aan de steeds strengere eisen om in aanmerking te kunnen komen voor een sociale dienst uitkering…

Het ideale moment voor “de overheid” om haar cijfers te publiceren op een tijdstip dat een groot aantal WW’ers uitgetrokken is, aangezien die cijfers dan laten zien dat er minder WW-uitkeringen zijn verstrekt en het aantal uitkeringen van de Sociale Dienst gelijk is gebleven, en daarmee doet voorkomen dat er meer werkgelegenheid zou zijn ofwel dat het beter zou gaan met Nederland?!?

2014 >>> http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/miljoenennota-en-rijksbegroting/huishoudboekje-van-nederland

21-04-2013 >>> http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/binnenland/grootschalige-fraude-bulgaren-met-toeslagen

Gemeenten en machtsmisbruik!

2014NL0105 wet werk en bijstand

Er waren al plannen om uitkeringsgerechtigden aan het werk te zetten voor behoud van hun uitkering…

Het zoveelste waanidee ontsproten uit het brein van één van die onbekwame onbenullen in de politiek.

Een idee dat volkomen averechts werkt…

Het geeft bedrijven de gelegenheid nog meer vaste medewerkers te ontslaan…

Uitkeringsgerechtigden hebben de laagste inkomens, daar kan geen enkele vaste medewerker tegen “concurreren”, zeker niet als die uitkeringsgerechtigden ook nog eens gesubsidieerd worden door de overheid!

De bedrijven de lusten ( steeds goedkopere werkslaven ), de werknemers slavernij en uitbuiting, en de staatsschuld blijft maar oplopen door jaarlijks verder krimpende koopkracht.

Om maar te zwijgen van de extra onkosten om de stijgende criminaliteit ontstaan uit armoede, in toom te houden!

ASOCIAAL wordt het overigens pas echt wanneer GEMEENTEN uitkeringsgerechtigden voor behoud van uitkering aan het werk zetten bij bedrijven en daarbij HET VERSCHIL tussen het loon dat bedrijven bereid zijn te betalen ( overigens vaak slechts het minimumloon ) en datgene wat zij als gemeente zelf als uitkering ( minste van het minste ) verstrekt IN EIGEN ZAK steken!

Toepassing van de wet “STAP” uit 2009, een wet die de “arbeidsparticipatie” zou moeten stimuleren maakt net als vele andere regel- en wetgeving ( waaronder die regel- en wetgeving die verschil maken tussen “belastingontduiking” ( strafbaar ) en “belastingontwijking” (niet strafbaar )) misbruik mogelijk!

>>> http://www.gemeenteloket.minszw.nl/binaries/content/assets/Re-integratie/2010-09/Wet-STAP.pdf

>>> http://nieuws-uitgelicht.infonu.nl/mens-en-samenleving/43510-verplicht-werken-in-de-bijstand.html

Uitzending Drents Diep: Een gesprek tussen een representant van de FNV die vind dat er sprake is van uitbuiting, en een van de gemeente het tegendeel beweert…

1 van de reacties: “Ja, de baan die ik nu met behoud van uitkering moet doen, daar ben ik een week eerder voor afgewezen. Dat was een reguliere vacature met normaal loon.”

>>> https://www.youtube.com/watch?v=AiiDlo57h6I

TIP: MELDPUNT MACHTSMISBRUIK GEMEENTES: http://delangemars.nl/?page_id=40

1 van de reacties: “Ook ik moest met behoud van uitkering voor een gemeente in Midden-Limburg werken, terwijl die werkzaamheden voorheen door de betaalde medewerkers van de sociale werkplaats werden gedaan. Het werk bleef dus liggen, want alle WSW’ers worden ontslagen, dus de gemeente – zelf aandeelhouder in de WSW-bedrijf – schakelt gewoon de bijstandsgerechtigden in zonder alle voordelen van een contract.

De werkomstandigheden zijn slecht: in een golfplaten gebouw zonder verwarming, amper ramen en dus geen daglicht, slechte afgekeurde stoelen, betaalde koffie, niet naar de wc mogen onder werktijd, laagopgeleide opzichters die je moeten beoordelen op werknemerskwaliteiten en allemaal van die onzin. Het zou leiden naar een betaalde baan, maar niemand krijgt een betaalde baan, want na een aantal weken wordt een andere groep uitkeringsgerechtigden aan het werk gezet.

Als je niet meewerkt of wijst op de gerechtelijke uitspraken waar zo’n project aan moet voldoen, krijg je van die gemeentelijke consulenten een grote mond. Je wordt als uitkeringsgerechtigde als fraudeur of nietsnut weggezet, terwijl ik jaren heb gewerkt, maar nu door de crisis werkloos ben geworden. En dan doen zij alsof je niet onder je niveau zou willen werken, maar dat heb ik ook al jaren gedaan zonder enig resultaat.”

WE HEBBEN ALLEMAAL RECHT OP EEN MENSWAARDIG BESTAAN!

Een bestaan dat de huidige politiek steeds verder verziekt!

Tot slot nog een voorspelling van het CEBR!

Het CEBR ( Centre of Economic Research ) voorspelt dat Nederland de komende jaren van de 18e plaats terug zal vallen naar de 30e plaats op de “mondiale” ranglijst, waarbij de deelname aan de Euro als voornaamste oorzaak wordt aangewezen!

>>> http://www.ad.nl/ad/nl/5597/Economie/article/detail/3568045/2013/12/26/Nederlandse-economie-tuimelt-naar-plaats-30.dhtml

TIP: Armoede in Nederland:

Een website over armoede, sociale zekerheden, voedselbanken, geldbesparingstips etc.

>>> http://www.armekant-eva.nl/jongeren/watis-06.html

De keus is aan U!

NIETS DOEN MAG DAN OOK EEN KEUS ZIJN.

MAAR BRENGT GEEN VERANDERING!

Bron: WorldTheChanges