Democratie - Het volk regeert!

Wo 16 Oktober 2013 13:55 | knight | 4230 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen

Het liberale beleid van "de overheid" heeft vooral de afgelopen 3 decennia flink wat slachtoffers gemaakt.

Ik kan me goed voorstellen dat wanneer u eveneens tot die slachtoffers behoort…

Eveneens teleurgesteld bent in de politiek en zich daarvan afkeert.

Mogelijk zelfs de wanhoop nabij!

Spuugzat om steeds weer op dezelfde partijen te moeten stemmen, die er het volgende spreekwoord op na houden: "Veel beloven en weinig geven, doet de gek in vreugde leven!"

Vandaar dat ik u in dit artikel vertrouwd ga maken met de 3 belangrijkste begrippen: “Democratie” (volksregering), ”Liberalisering en Privatisering” (uitverkoop in de globale vrije markt)!

DEMOCRATIE:

201304 001 democratie het volk regeert

 >>> http://www.encyclo.nl/begrip/democratie

1. Bestuur over een land met veel inspraak van de inwoners.

2. Democratie of volksheerschappij is een staatsvorm waarbij de bevolking soeverein is en zichzelf regeert.

In een democratie kan dus niemand aan de meerderheid van de bevolking ongewenste maatregelen of wetten opleggen.

3. Letterlijk: demos (volk) kratein (regeert).

Democratie is een bestuursvorm waar de regering door een meerderheid van het volk gekozen wordt en waarbij het volk de leiders op het rechte pad houdt door de mogelijkheid deze regering weg te sturen als een meerderheid van het volk het niet meer eens is met de regering.

We zien aan deze definities dat je pas van een "democratie" kunt spreken wanneer diegenen die onderdeel uitmaken van "de regering", de belangen van tenminste de meerderheid van de bevolking behartigen.

In een echte "democratie" hebben politici dus NIET het recht om op eigen houtje bestaande regel- en wetgeving af te schaffen, in te voeren of te veranderen zonder dat daar een meerderheid vanuit de bevolking voor te vinden is.

Het houden van referendums is daarbij de meest logische manier om daar achter te komen!

In hun arrogantie menen politici echter dat de dankzij "het stemrecht" verkregen positie van ”volksvertegenwoordiger”, hen meteen de volmacht is gegeven TEGEN DE WIL VAN DE MEERDERHEID van de bevolking te handelen.

Dat is dus niet zo, iets wat de bevolking dan ook niet klakkeloos zou moeten accepteren!

NEO-LIBERALISME:

201304 002 neoliberalisme utopie vrije markt wanhoop power to the people

 >>> http://www.encyclo.nl/begrip/Neoliberalisme

  1. Met de term neoliberalisme wordt verwezen naar de opleving van het economisch liberalisme die begon in de jaren tachtig. Het richtte zich vooral op de privatisering van overheidsbedrijven, het openbaar vervoer en de posterijen en telefonie. De politieke stroming gaat ervan uit dat de vrije markt in staat is zaken beter te regelen dan organisaties
  2. Een economisch systeem dat gebaseerd is op de maximalisatie van winsten, de minimalisatie van kosten en de concurrentie van economische blokken.

Privatisering is niets meer dan het verkwanselen van Staatseigendom aan de “Elite”.

De winsten worden daarbij geprivatiseerd terwijl de kosten voor rekening komen van de publieke sector.

Denk b.v. aan de “bailout van de banken” en de massa-ontslagen ten gevolge van reorganisaties om de efficiëntie te vergroten en de winsten te maximaliseren om van mensenrechtenschendingen middels uitbuiting maar te zwijgen.

Met de globale open marktwerking kreeg de “Elite” een middel in handen om de belasting te ontwijken.

HET EUROPESE MACHTSSPEL:

201304 003 nigel farage versus martin schulz en jose manuel barroso

11-08-2013 Schulz: Het is allemaal de schuld van het neoliberalisme

 Schulz citaat 1: “Hebzucht en irrationele uitbundigheid van de financiële markten culmineerde in casinokapitalisme met ongecontroleerde derivatenhandel.”.

 Schulz citaat 2: “De weg van eenzijdige bezuinigingen die de huidige Europese Commissie is ingeslagen, is dan ook niet de oplossing maar ambitieuze investeringen in innovatie, educatie, research en development en infrastructuur.”

 Schulz citaat 3: “Een nieuwe politieke koers van sociale rechtvaardigheid, rechten van werknemers, gelijke beloning voor gelijk werk en gendergelijkheid, maar ook sociale samenhang en ecologische duurzaamheid zou solidariteit tussen naties, volkeren en individuen moeten bevorderen. Mensen moeten worden gezien als sociale wezens, als individuen die een gemeenschappelijk doel delen en niet als een kostenpost bij bedrijven."

Schulz citaat 4: "De verdeling van de welvaart is ondertussen verschoven in de richting van de rijken en weg van de armen, terwijl de koopkracht van de middenklasse is gekrompen zodat veel mensen zich in de schulden moesten steken.”

De ondemocratisch aangestelde José Manuel Barroso heeft zijn doelstelling blijkbaar bereikt, zijnde de grondlegging van een Europese Superstaat door het assimileren van zoveel mogelijk lidstaten, het creëren van afhankelijkheid van de lidstaten dankzij verregaande privatisering van Staatsbedrijven en schuilgaand achter een liberaliseringsbeleid, en tot slot het creëren van een politiek-economische chaos middels het ontketenen van een globale financiële crisis .

De Duitse Europarlementariër Martin Schulz, die het al die tijd voor EC voorzitter José Manuel Barroso heeft opgenomen, gooit namelijk ineens het roer 180 graden om en ziet in “Barroso’s” liberaliseringsbeleid met privatiseringen en vrije marktwerking ineens de oorzaak van de economische malaise.

Ik denk dat een gezonde dosis scepsis hier wel op zijn plaats is.

 Martin Schulz werd in 2012 eveneens ondemocratisch aangesteld voor de functie van voorzitter van het Europees Parlement en wordt bovendien in het artikel genoemd als de mogelijke opvolger van José Manuel Barroso.

>>> https://www.youtube.com/watch?v=MHq7vXIjNFI

>>> http://www.trouw.nl/tr/nl/4504/Economie/article/detail/3490657/2013/08/11/Schulz-Het-is-allemaal-de-schuld-van-het-neoliberalisme.dhtml

Schulz slaat met “citaat 1” de spijker exact op de kop, en geeft daarmee feitelijk te kennen volledig op de hoogte te zijn van de aard van het probleem.

De schuld zou volgens Schulz liggen bij 3 decennia lang neoliberaal beleid, dat een tijdperk van privatisering, deregulering en belastingverlagingen zou hebben ingeluid.

Een privatiseringsbeleid dat echter door de Europese Unie zelf werd aangemoedigd, en van waaruit de (mogelijk illegale) uitverkoop van Staatsbedrijven- en diensten werd opgelegd aan de lidstaten!

En hoewel Schulz erkent dat de hebzucht van de financiële sector na de privatisering samen met gebrek aan toezicht door de overheden heeft geleidt tot de huidige crisis, geloof ik niet dat hij van plan is de geprivatiseerde ondernemingen terug te nationaliseren, laat staan er ook maar over peinst om nieuwe staatsbedrijven- en diensten op te zetten om zo de werkgelegenheid te bevorderen en tevens de buitensporig opgelopen kosten die particuliere bedrijven (NGO’s) de overheden in rekening plegen te brengen (vanaf 1980 voor Nederland inmiddels 100 miljard euro) omlaag te brengen.

Wat ik echter wel verwacht, is dat hij zal voorstellen om nog meer politieke macht aan de Europese Unie over te dragen, en daarbij zal claimen dat het probleem (dat immers in alle Europese lidstaten speelt) alleen op deze wijze vanuit 1 centraal punt efficiënt en gelijktijdig kan worden aangepakt.

---

Een truc die reeds vele malen eerder is gebruikt door politieke dictators!

Het creëren van een probleem en het daarna aanbieden van een “oplossing” waaraan een hoog prijskaartje hangt.

Behalve hogere belastingen ook het inleveren van privileges, rechten en andere verworven vrijheden!

---

04-06-2012 Europa dwong niet tot privatisering:

De 1e kamer zou een onderzoek zijn begonnen naar de privatisering van onder meer de spoorwegen, elektriciteitsvoorziening en postmarkt.

>>> http://nos.nl/artikel/380250-europa-dwong-niet-tot-privatisering.html

Tijdens de verhoren zou Herman Tjeenk Willink (voormalige president “Raad van State”) geclaimd hebben dat de EU Nederland niet hebben gedwongen te privatiseren.

Citaat: “Nederland zou verder zijn gegaan dan de Europese Unie zou hebben voorgesteld.”

Rinnooy Kan (SER-voorzitter) meent daarbij dat het algemeen belang destijds niet goed zou zijn afgewogen.

22-06-2013 Burgers EU dwarsbomen privatisering water:

Europa zou niet achter de privatiseringen zitten?

BULLSHIT, zoals we kunnen opmaken uit het volgende artikel afkomstig van de Europese website.

Citaat: “Als gevolg van een Europees burgerinitiatief heeft Eurocommissaris Michel Barnier besloten niet langer te proberen drinkwatervoorzieningen in de EU te laten privatiseren. Het eerste burgerinitiatief van naar schatting 1,5 miljoen Europeanen die het water niet willen toevertrouwen aan particuliere ondernemingen, is met succes bekroond.”

>>> http://www.europa-nu.nl/id/vjaonj604szs/nieuws/burgers_eu_dwarsbomen_privatisering?ctx=vh6ukzb3nnt0

Je mag wel stellen dat het een wonder is dat het burgerinitiatief 1 ½ miljoen mensen op de been heeft weten te brengen om te demonstreren tegen de privatisering van de Europese drinkwatervoorzieningen!

Citaat: “Barnier zei te hopen dat de burgers nu zien dat de Europese Commissie hen heeft gehoord“

Wat een grapjas, want dat zie ik nou net even heel anders.

De Europese Commissie heeft geprobeerd de drinkwatervoorzieningen te verkwanselen aan de particuliere sector.

‘k Geloof niet dat de EC daarbij überhaupt rekening heeft gehouden dat een organisatie als het burgerinitiatief in staat zou zijn om 1 ½ miljoen demonstranten op de been te brengen.

De EC had daarop geen andere keus dan af te zien van haar duivelse privatiseringsplannen.

Maar goed ook, anders hadden we waarschijnlijk voor een glas drinkwater eenzelfde exorbitante prijsstijging zien als in de inmiddels geprivatiseerde sectoren (waaronder de gezondheidszorg)!

Ook het volgende artikel (eveneens afkomstig van de Europese website) laat aan duidelijkheid niets te wensen over wat betreft gedwongen privatisering van Staatsbedrijven- en diensten.

30-08-2013 Troijka wil privatisering Griekenland versnellen:

Het IMF, de Europese Commissie en de ECB willen dat Griekenland meer vaart gaat zetten achter de privatisering van staatsbezittingen, men verwacht dat Griekenland met de verkoop van Staatsbedrijven en onroerend goed 24,2 miljard euro op zal kunnen halen.

>>>http://www.europa-nu.nl/id/vjcmbeifj5nh/nieuws/trojka_wil_privatisering_griekenland?ctx=vh6ukzb3nnt0

Aangezien we in een globale financiële crisis zitten, en de prijzen van vastgoed intussen flink zijn gedaald, mag je wel stellen dat Griekenland spotgoedkoop te grabbel wordt gegooid voor “investeringsmaatschappijen”!

Griekenland zou hier mijns inziens NIET op in moeten gaan en die TROJKA bende buiten moeten gooien!

De GEVANGENIS als INDUSTRIE:

201304 004 liberalisering nederlandse gevangenissen

 Wat privatisering betreft, beginnen mijn haren bij het volgende artikel toch overeind te staan.

Het plaatje geeft o.a. de locaties weer van de Nederlandse gevangenissen weer, en geeft tevens aan dat terwijl 25 publieke gevangenissen worden bedreigt met sluiting, “de overheid” tegelijkertijd 2 “super gevangenissen” bouwt die waarschijnlijk worden uitbesteed aan de particuliere beveiligingsindustrie (G4S wellicht)?

‘k Heb in een eerdere publicatie reeds laten weten dat de afgelopen 10 jaar 30.000 mensen onschuldig in een cel hebben gezeten, dat aantal zou bij privatisering van het gevangeniswezen weleens vele malen hoger kunnen uitvallen, zoals in met name de VS.

>>> http://worldthechanges.wordpress.com/2013/10/07/analyse-crisisbeleid-overheidhet-verrotte-systeem/

 25-03-2013 gevangenis privatiseren:

Een meerderheid van VVD, CDA en PvdA in de 2e kamer, zou de privatisering van het gevangeniswezen wel zien zitten, het kabinet onderzoekt of de nieuw geplande gevangenissen in Veenhuizen en Zaandam door het bedrijfsleven gerund kunnen worden, aldus staatssecretaris Teeven die meent dat de beveiligingsindustrie interesse zou hebben.

Beveiligingsbedrijf G4S zou in België en Groot-Brittannië reeds gevangenissen exploiteren met productiewerkplaatsen waar het bedrijfsleven goedkoop producten kan laten maken.

>>> http://www.telegraaf.nl/binnenland/21418931/___Gevangenis_privatiseren___.html

Overigens zeer opmerkelijk want het rapport van het WOCD (Wetenschappelijk Onderzoek en Documentatie Centrum claimt in 2011 al dat geprivatiseerde gevangenissen niets opleveren en slechter scoren dan publieke gevangenissen.

>>>Eindrapport gevangeniswezen!

Aanleiding tot het privatiseren van gevangenissen zou een rapport zijn van het NEI (Nederlands Economisch Instituut), dat “de overheid” zou hebben aangeraden tot privatisering over te gaan, doch Prof.drs. J. Tulkens (emeritus-hoogleraar in de strafkunde aan de Rijksuniversiteit Groningen) waarschuwt voor Amerikaanse (CCA en GEO group) toestanden, waarbij commerciële gevangenissen alleen rendabel kunnen draaien als ze boordevol zitten, het leidt bovendien tot zwaardere en langere straffen, en zou de re-integratie terug in de maatschappij kunnen belemmeren.

>>> http://www.trouw.nl/tr/nl/5009/Archief/archief/article/detail/2483142/2001/08/20/Privatiseren-gevangenis-Amerikaanse-toestanden.dhtml

’t Zal je maar overkomen onschuldig in een gevangenis als werkslaaf uitgebuit door particuliere beveiligingsbedrijven!

“Ninety-seven percent of 125,000 federal inmates have been convicted of non-violent crimes.

More than half of the 623,000 inmates in municipal or county jails are innocent of the crimes they are accused of.

Two-thirds of the one million state prisoners have committed non-violent offenses

Sixteen percent of the country’s 2 million prisoners suffer from mental illness.“

>>> http://www.globalresearch.ca/the-prison-industry-in-the-united-states-big-business-or-a-new-form-of-slavery/8289

PRIVATISERING IS DIEFSTAL:

201304 005 tni privatising europe - john pilger privatising is theft

 Aldus de claim van John Pilger, een Australische auteur en documentairemaker in de 1e video.

Particuliere investeringsmaatschappijen profiteren terwijl de overheden opdraaien voor de risico’s.

De 2e claim van John Pilger betreft de hedendaagse “democratieën”, hij stelt in de 2e video dan ook dat dit illusies zijn!

Privatisering is diefstal: >>> https://www.youtube.com/watch?v=OexfBgLsN7M

De illusie van de democratie: >>> https://www.youtube.com/watch?v=Cu3MCzzXw4o

>>> http://johnpilger.com/

TIP: John Pilger legt aan de hand van documenten die naar wikileaks zijn gelekt uit waarom geheime diensten klopjachten houden op onderzoeksjournalisten, bang dat wanneer de bevolking erachter komt dat ze voor de zoveelste keer zijn bedrogen en voorgelogen, politici daarop afgerekend zouden kunnen worden.

Lezing gehouden op 16th March 2011 in het raadhuis van Sydney.

>>> https://www.youtube.com/watch?v=qmIqfDjrzjQ

>>> http://nl.wikipedia.org/wiki/Julian_Assange

>>> http://en.wikipedia.org/wiki/David_Hicks

VRAAG: “Is Privatisering diefstal?”

U weet het (nog) niet?

Misschien wel wanneer u de volgende video’s heeft bekeken!

Dan weet U waarschijnlijk ook meteen het antwoord op de volgende vraag…

Gezien steeds meer regel- en wetgeving vanuit de Europese Commissie wordt opgelegd aan de “lidstaten” sluit ik af met de volgende vraag: “EUROPA EEN GOED IDEE OF JUIST NIET?”

 

TIP: De beste documentaire reeks over Europa en de schade die haar liberaliseringsbeleid heeft veroorzaakt, die ik tot nu toe ben tegengekomen!

201304 006 peter mertens - hoe durven ze - welk europa willen we

 ELKE WEEK BANKENCRISIS: >>> http://buybuyeurope.eu/nl/afleveringen/#aflevering1

Terwijl de “Elite” onder flinke bombarie de “Europese eenwording” viert…

Verliezen steeds meer mensen hun baan en kampen met financiële problemen!

Krijgen daarbij steeds vaker met armoede te maken!

De nachtmerrie van de neoliberale marktwerking in een geglobaliseerde kapitalistische wereld leidde in 2008 bijna tot de ondergang van Europa, en de Europese Unie is een Unie van oneerlijke concurrentie geworden.

De Franse premier Nicolas Sarkozy gaf destijds al aan dat de banken waren doorgedraaid en terug aan de ketting gelegd dienden te worden.

BESPAREN TOT IN DE KIST: >>> http://buybuyeurope.eu/nl/afleveringen/#aflevering2

In principe draait het om private winsten en publieke kosten (bailouts)!

Voor het verkrijgen van een evenwichtige balans is het noodzakelijk de banken weer te nationaliseren.

Zodra je begint te beseffen dat banken niets meer zijn dan zakelijke, onmenselijke particuliere bedrijven met winstoogmerk, zoals blijkt uit dit 2e deel waarin de banken 300.000 Spaanse gezinnen uit hun woning hebben gezet, wordt de volgende vraag: “Waarom bailouts voor particuliere banken?” een stuk begrijpelijker…

De huidige crisis wordt misbruikt om de sociale voorzieningen om zeep te helpen!

Griekenland wordt als zondebok gebruikt en de middenklasse wordt uitgemolken.

Datgene wat voor “democratie” moet doorgaan wordt gestaag verder afgebroken.

HET FISCALE PRETPARK: >>> http://buybuyeurope.eu/nl/afleveringen/#aflevering3

De Griekse ”Elite” zou de grootste handelsvloot ter wereld hebben, doch de Griekse overheid heeft daar verder niets aan omdat deze “Elite” zich bediend van zogenaamde belastingparadijzen.

Dit fenomeen zien we echter over de hele wereld terug, samengevat onder de term: “belastingontwijking”, welke gepaard ging met een sinds de 80’er jaren sterk oplopende Staatsschuld.

Dezelfde 80’er jaren waarin het neoliberale systeem werd uitgerold en waarbij de inkomstenbronnen van de overheden (staatsbedrijven- en diensten) massaal werden geprivatiseerd.

De “fiscale concurrentie” van de “Elite” is niets anders dan het bedenken van manieren om de belasting te ontwijken teneinde de winst te maximaliseren, en dat heeft een desastreus effect op de publieke financiën van een land.

BRATWURST LEDERHOSEN UND MINIJOBS: >>> http://buybuyeurope.eu/nl/afleveringen/#aflevering4

Het europroject bracht landen met verschillende economieën in dezelfde muntunie, doch verzuimde daarbij de economieën op elkaar af te stemmen.

Duitsland nam de leiding met gesubsidieerde Europese export, en veroorzaakte daarbij oplopende handelstekorten in de zuidelijke lidstaten die door de banken werd opgevangen met kredieten.

Het proces van vervanging van vaste banen door uitzichtloze deeltijdbaantjes schijnen we overigens te danken te hebben aan de Duitse Bondskanselier Gerhard Schröder, die werklozen aan het werk zette tegen hongerloontjes, waardoor werkenden noodgedwongen lagere lonen en slechtere arbeidsvoorwaarden moesten accepteren om daartegen op te kunnen concurreren, hetgeen de productie goedkoper maakte en de Duitse exportpositie versterkte.

Momenteel zou 25% van de Duitse werknemers werken voor een hongerloontje van 5 - 6 euro en kunnen daarvan niet rondkomen, daarbij een sociale uitkering met dwangarbeid (Hartz IV) aanvragen of er 3 - 4 banen bij te nemen.

Mensen moeten na 1 jaar werkloosheid elke vorm van arbeid aannemen, dezelfde uitbuiting door het bedrijfsleven samen met machtsmisbruik door de overheid zien we terug in Nederland!

Wanneer de overige Europese lidstaten dezelfde strategie gaan gebruiken als die in Duitsland wordt toegepast, zal Duitsland weliswaar haar leidende exportpositie weer verliezen maar de armoede binnen Europa drastisch toenemen.

WELK EUROPA WILLEN WE: >>> http://buybuyeurope.eu/nl/afleveringen/#aflevering5

Steeds lezen we in de media de volgende kreten: “De euro redden en de Europese Unie versterken” doch met de huidige plannen zou dat de afbraak van de welvaartsstaat betekenen.

We hebben echter een Europa nodig waarin de mens centraal komt te staan en niet de “welvaart” die feitelijk toch alleen bij de 1% rijken terecht komt.

De Trojka voor iedereen – Besparingsprogramma’s worden geïnstitutionaliseerd, waarbij inefficiënte destructieve systemen een permanent karakter krijgen.

WIE profiteert hiervan?

Een analyse van de afgelopen 30 jaar wijst uit dat de belangen van slechts 1% van de Europese bevolking zijn behartigd.

Er wordt verder gesteld dat “het nieuwe Europa” exact hetzelfde doet maar dan met meer bevoegdheden!

Project “Europa voor het volk!” gekaapt door grote financiële en industriële machten!

WILT U EEN ASOCIAAL CONCURREREND EUROPA WAARBIJ DE WELVAART BIJ DE 1% ELITE TERECHT KOMT?

OF WILT U EEN EUROPA VAN SAMENWERKING, WAAR HET MOGELIJK IS EEN TOEKOMST OP TE BOUWEN?

DE KEUS IS AAN U

SAMEN STAAN WE STERK!

Voelt U zich al Belazerd, Uitgebuit en Bestolen?

Zo ja…

Dan is het wellicht tijd om in actie te komen.

Dat kan door anderen op deze mistoestanden te wijzen!

KENNIS IS MACHT!