Europa - Een wereld vol verdachten!

Wo 28 Januari 2009 23:08 | knight | 6141 keer bekeken | 0 reacties | 1 x aanbevolen | Artikel voorlezen

Suspect Nation is de titel van een documentaire uit 2006 over Groot-Brittannië.

Een documentaire die vertelt over een democratie die zienderogen in een controlestaat verandert.

Een documentaire die zijn verhaal begint vanaf (hoe kan het ook anders) 11 september 2001.

De dag dat ( zoals het officiële rapport claimt ) het 19 terroristen lukte ( in een zwaar beveiligd land ) niet minder dan 4 vliegtuigen te kapen, waarvan 1 zich in WTC 01 zou hebben geboord, 1 zich in WTC 02 zou hebben geboord, 1 zich in het Pentagon zou hebben geboord en 1 zou zijn neergestort in Pennsylvania.

Deze documentaire begint met de introductie van camera’s in de straten en op pleinen, en gaat dan verder over het gemak waarmee van Rfid-chips voorziene id-kaarten en paspoorten kunnen worden uitgelezen.

Ik ga echter NIET verder in op de inhoud van deze mijns inziens interessante documentaire, aangezien ik voornemens ben u ertoe te bewegen zich een eigen mening te vormen over de inhoud en interpretatie van die documentaire en deze te vergelijken met de analyse in dit artikel en enkele voorgaande artikelen ( waarvan de links onderin zijn vermeld ).:

suspect nation 00010 intelligente camera registreert verdacht gedrag

Miljoenen camera’s

Dure camera’s waarvan niet alleen de kosten op de burger worden verhaald, maar waarbij diezelfde burger ook nog één van haar grondrechten mag afgeven “Het Recht op Privacy”!

Doch hier houdt het nog niet op!

Software ontwikkelaars claimen software te kunnen maken waardoor camera’s zich steeds “intelligenter( .pdf ) gaan gedragen door niet alleen iedereen die in beeld komt te registreren, maar ook “verdacht gedrag” te analyseren.

INES is zo’n veiligheidsproject in samenwerking tussen de NS, ProRail, het Ministerie van Waterstaat en TNO.

In ons voorbeeld is de verdachte de man in het rode vierkantje, omdat hij gedurende enige tijd bij een pinautomaat staat, doch niet in de rij en dus een “afwijkend patroon” vertoond.

De man in bovenstaand voorbeeld heeft NIETS gedaan, toch wordt hij door “slimme” camera’s geregistreerd als verdachte en wordt automatisch aan de hand van de opnames geprobeerd de identiteit te achterhalen via een aan die camera’s gekoppelde database.

Houdt er rekening mee dat de man in ons voorbeeld in deze database een extra toevoeging kan krijgen waardoor deze het stempel van “verdachte” opgedrukt krijgt.

Het is verder aan te nemen dat de desbetreffende persoon zelf niets te horen krijgt van het feit dat hij als zodanig is geclassificeerd.

De gevolgen zijn echter niet te overzien, want dit betekend concreet dat wanneer er ergens iets gebeurd en deze persoon zou zich in die beurt hebben opgehouden, hij vanwege zijn stempel van eerdere “verdachte” een extra prioriteitsstempel krijgt bij een eventueel onderzoek.

suspect nation 00020 gedragscode - iedereen hetzelfde gedrag naapen

Even terug naar de “intelligente camera’s”:

Wat zijn gedragsnormen?

WAT kan concreet als “verdacht gedrag” bestempeld worden?

Gedrag dat afwijkt van het normale patroon ( Klik op de website in de linkerkolom op gedrag )?

Gedrag dat o.a. afhankelijk is van je eigen opvoeding, je omgeving, je vrienden en vijanden, je genoten opleiding, je sociale status in de samenleving ( armoede of rijkdom ), de wijze waarop je door individuen, instanties en overheden wordt be ( mis ) handelt ( en ge ( mis) bruikt ) etc.

Elke ervaring (zowel positief als negatief) die een individu op doet in haar / zijn leven, bepaald voor een groot deel hoe die persoon zich daarna verder ontwikkelt.

GEDRAG is dus CONSTANT aan VERANDERING onderhevig, dat valt NIET TE VOORSPELLEN!

WAT is het “normale” patroon, en WIE bepaald wat een normaal patroon is?

Even buiten beschouwing gelaten dat patronen elkaar ook kunnen overlappen en daarbij voor eindeloze combinatiereeksen kunnen zorgen!

In principe maakt deze cameratechniek IEDEREEN bij voorbaat VERDACHT!

De vraag is alleen: “Verdacht waarvan?”

Een ander punt is echter dat de overheden middels deze camera’s haar burgers nauwlettend in de gaten kunnen houden, en wanneer deze gegevens gekoppeld worden aan online databases, kan de hele wandel van elk individu geregistreerd worden en (door hackers) misbruikt.

WAT heeft men aan deze gegevens en WIE kan hier iets mee aanvangen?

Wat is het NUT van al deze registraties?

suspect nation 00030 vingerafdruk en irisscan registratie en identificatie

Doch het houdt hier niet op, er komt steeds meer bij.

Verplichte id-kaarten / paspoorten met Rfid-chips waarop ook nog uw vingerafdrukken komen te staan, en te zijner tijd irisscans, handpalmscans en dna-profielen?

Als met dit vroeger gezegd zou hebben, zou iedereen je hebben uitgelachen en claimen dat dit soort praktijken alleen wordt toegepast bij criminelen of verdachten van een delict!

Niettemin is dit al realiteit voor ALLE Britse staatsburgers.

Bovendien dringt Europa dit soort id-kaarten en paspoorten in 2009 aan ALLE staatsburgers van ALLE individuele lidstaten op!

Als we kijken naar vingerafdrukken, zijn deze gemakkelijk na te maken met slechts enkele simpele instrumenten ter beschikking.

Wie dacht dat we het nu toch wel hadden gehad, heeft het weer mis.

De introductie van Rfid-chips (Radio Frequentie Identificatie chips) in id-kaarten en paspoorten en uiteindelijk zelfs in het lichaam, die door iedereen met een Rfid-scanner uitgelezen kunnen worden.

Het argument van de overheden is dat deze lapmiddelen helpen de criminaliteit en het “terrorisme” van de huidige eeuw te bestrijden.

Merk hierbij op dat het juist diezelfde overheden zijn die de criminaliteit hebben doen oplopen door vanuit kapitalistisch economische overwegingen (goedkope buitenlandse arbeidskrachten) de nationale poorten open te gooien en de controlerende douanen op te heffen zodat kwaadwillende bendes vanuit andere (veelal Oost-Europese) lidstaten hun criminele activiteiten gemakkelijker kunnen ontplooien met hun “ HIT & RUN “ guerrilla tactieken.

Het ontbrak diezelfde overheden aan daadkracht om deze problemen bij de hoorns aan te pakken zodat deze met wortel en al uitgeroeid hadden kunnen worden.

Zoals ik er nu naar kijk, is deze gemakkelijke te kraken digitale techniek eerder een gevaar voor de veiligheid van de Europese burger doordat het identiteitsfraude ( .pdf ) vergemakkelijkt en diefstal zowel als manipulatie van online database gegevens vergemakkelijkt.

Over de schending van deze geldverslindende ( technologie bedrijven ondersteunende ) privacyschendende maatregelen maar te zwijgen.

Niettemin kosten deze technieken miljarden in de aanschaf en extra miljarden blijven kosten aan het eeuwige geüpgrade omdat de software gemakkelijk te hacken is en blijft.

Overheden weten dit allemaal maar al te goed, doch blijven deze halsstarrig dit soort onzinnige technieken invoeren in hun controle drang.

Kijk bv. naar de Rfid-chip die het openbaar vervoer heeft ingevoerd en waarvan steeds opnieuw blijkt dat deze weer en betrekkelijk gemakkelijk te kraken is waarbij de kosten reeds het veelvoudige zijn geworden dan aanvankelijk gepland!

Met de paspoorten is het al net zo gesteld.

Men claimt dat Rfid paspoorten veiliger zijn, doch criminelen en “terroristen” kunnen nu op specifieke kenmerken hun slachtoffers uitzoeken!

In ieder geval wordt de overheid weer wat rijker vanwege de verhoogde leges op die onzin legitimatie bewijzen ( die ook voor kinderen zal worden ingevoerd ).

suspect nation 00040 rfid scanner en titel suspect nation 2006

Ja, mensen…

Het kind van vandaag kan de crimineel van morgen zijn, als je de overheden moet geloven!

In ieder geval is de bewijslast meteen 180 graden gedraaid.

In plaats van dat iedereen onschuldig is tot schuld wordt bewezen, is tegenwoordig iedereen schuldig en zult u uw onschuld moeten zien te bewijzen.

Maar dat gaat zo moeilijk als u bent opgesloten in afwachting van een ( oneerlijk ) proces!

Het verhaal gaat over veranderingen waar we best wel bezorgd om mogen zijn.

Een samenleving waar IEDEREEN elke dag 24 uur per dag constant in de gaten wordt gehouden.

Een samenleving waarin je GEEN enkele fout meer mag maken, aangezien elke beweging die je maakt wordt geregistreerd en geanalyseerd en software het in de toekomst mogelijk moet maken een “voorspelling” te doen hoe u zich de komende tijd zou moeten gedragen.

Één afwijking van een in de computer gegenereerd patroon en je wordt erop afgerekend.

Eigenlijk nogal verontrustend, nietwaar?

Datgene waar dictators in het verleden alleen maar van konden dromen (het registreren van elke stap en handeling die elk individueel staatsburger doet en het betuttelen (regelgeving met steeds meer verboden), gebeurt nu steeds sneller en op grotere schaal werkelijkheid te worden.

Zo wordt Tony Blair ( geheel terecht overigens ) in een artikel van Henry Porter in “The Observer” afgeschilderd als “Een groot gevaar voor de democratie”, omdat hij de grootschalige privacyschending van de Britse staatsburger onder het mom van “The war on Terror” gerechtvaardigd ziet!

Tony Blair claimt echter zelf dat “de overheid de criminaliteit in de 21e eeuw bevecht met middelen uit de 19e eeuw, dat deze inefficiënt blijken te zijn en drastische maatregelen noodzaak zijn!”

In Groot-Brittannië staan al zo’n 4 miljoen ccd-camera’s opgesteld, en Groot-Brittannië neemt hierbij een leidende rol in Europa.

suspect nation 00050 bord cameratoezicht politie kredietcrisis lege observatiekamer

Camera’s in banken kan ik nog bevatten.

Maar wanneer camera’s zowat overal geplaatst ( Youtube video ) worden ( op straat, het openbaar vervoer, het vliegtuig, de taxi, openbare gelegenheden etc. ) dan is de criminaliteit de afgelopen jaaaren wel flink toegenomen , wat we dus duidelijk aan het ( wan )beleid vanuit Den Haag te danken hebben!

Merk op dat bij een “financiële crisis” (zoals nu het geval is) veel van deze camera netwerken niet meer bemand worden, maar de video opnames alleen worden opgeslagen.

De reden waarom deze camera’s er kwamen (het actief in de gaten houden van bepaalde gebieden om zo tijdig alarm te kunnen slaan) wordt zo teniet gedaan.

Blijkbaar is het in een financiële crisis (waarbij de kans op het ontstaan van een chaos (bv door het uitbreken van rellen) groter is) ineens NIET meer belangrijk genoeg om “verdachte individuen” direct aan te pakken?!?

Wel…

Dat was dan ook de conclusie van Professor Nigel Gilbert, een surveillance expert die het nut van cameratoezicht betwist.

16-12-2008 Big brother is NOT watching you: Cash-strapped towns leave CCTV cameras unmonitored

Enkele voorbeelden van toepassingen van die camera’s:

De Britse politie start een wel erg ver gaande proef, door het camera circuit te koppelen aan de tv’s van 22.000 (uitbreidbaar naar 70.000) huishoudens in de Londense wijk Shoreditch, zodat deze de straten in hun omgeving mee in de gaten kunnen houden en “verdachte zaken” rapporteren.

Ruzie met je buren, en je wilt hem terug pakken, bespioneer hem vanuit een gemakkelijke fauteuil op je eigen tv totdat hij een foutje maakt en rapporteer hem gewoon bij de politie ( ontkennen heeft geen enkele zin, aangezien het gehele gebeuren op band staat ).

12-05-2006 Groot-Brittannië – Big Brother State!

Men claimt minder zwerfafval en minder asociaal gedrag.

Misschien binnen het zichtbereik van de camera’s, maar verplaatst zich dit probleem dan niet naar gebieden zonder cameratoezicht?

Er is bovendien nog steeds geen concreet bewijs dat camera’s bijdragen aan een veiligere omgeving.

Het plaatsen van meer lantaarns (die bovendien stukken goedkoper zijn) liet zelfs een afname van de criminaliteit zien met -30%.

26-04-2007 Pratende camera’s vermanen stoute Brit!

Het Groningse bedrijf “Sound Intelligence” claimt dat het bewakingscamera’s heeft ontwikkeld die “agressief” geluid op kunnen vangen?!?

Deze camera’s hangen reeds in de Britse plaatsen: Londen, Glasgow, Manchester en Coventry, en enkele Nederlandse gevangenissen zijn geïnteresseerd evenals busvervoerbedrijven.

Wie boos wordt, zou anders gaan praten ( zijn toon verheffen, hetgeen de camera’s zouden herkennen ).

13-05-2008 Engelse bobbies die nu surveilleren in roerige menigtes kunnen langzamerhand hun oor elders te luisteren leggen!

suspect nation 00060 camera in elk huishouden en minority report camera voorspelling

Magnus Ekerot van AXIS security (een Zweeds bedrijf opgericht in 1984 met marktaandeel van 60%) voorspelt dat over enige tijd in elk huishouden camera’s worden opgesteld, waarbij KPN een rol toebedeelt krijgt in het aanbieden van cameradiensten.

28-05-2008 ( .PDF ) Een camera in elk huishouden!

Minority Report een SF film uit 2002 waarbij een mogelijke toekomstige misdaad tevoren wordt voorspeld en kan worden voorkomen door de verdachte preventief in hechtenis te nemen.

01-12-2008 Camera waarschuwt voordat misdrijf plaats vind!

FEITEN over cameratoezicht:

  1. De kosten om een cameranetwerk op te bouwen bedraagt in de miljarden euro’s.
  2. De extra kosten voor bewakingspersoneel een enkele 100.000- en miljoenen euro’s extra.
  3. De extra kosten voor personeel dat alle binnenkomende cameragegevens moet verwerken nog eens enkele 100.000-en miljoenen euro’s.
  4. Doordat zoveel tijd gaat zitten in het verwerken en filteren van relevante gegevens uit al die camera’s komt het politieapparaat pas laat op gang, wat zorg draagt voor een lagere efficiëntiegraad.
  5. Men kan in de criminaliteitscijfers nog steeds geen merkbaar verschil ontdekken tussen de aan- en afwezigheid van camera’s, waarmee het nut van deze dure apparatuur ter discussie gesteld kan worden.

Voor wie de werken van George Orwell niet kent ( echte naam zijnde Eric Arthur Blair ), hier één van zijn werken, een boekwerk uit 1949 met de titel 1984 waarin hij het Totalitarisme beschreef.

Of moet ik zeggen voorspelde?

Wat betreft Groot-Brittannië:

Behalve dat het land een flinke voorsprong heeft op het gebied van cameratoezicht, implementeert dit land ook al geruime tijd dna databases en id-kaarten met biometrische eigenschappen en een rfid-chip!

Wanneer is Nederland aan de beurt:

Daar komt u snel genoeg achter,

De nieuwe Europese paspoorten met rfid-chip en biometrische vingerafdrukken worden vanaf 28 juni 2009 verplicht, aldus het Europees Parlement.

Vervang dus uw id-kaart en / of paspoort VOOR 28 juni 2009 opdat u uw vingerafdrukken zeker nog 5 jaar voor uzelf kunt claimen.

Nu kan er in 5 jaar veel gebeuren…

Regeringen waar de bevolking GEEN vertrouwen in heeft kunnen omvallen.

HOEVEEL VERTROUWEN HEEFT U IN UW REGERING?

Bedenk dat:

De ware kracht in SAMENWERKING ligt!

 

Meer over dit soort onderwerpen vind u op:

De pagina POLITIESTAAT met diverse subonderdelen>>> LINK 1

Extra artikelen over Biometrie >>> LINK 2

Extra artikelen over Databases >>> LINK 3

Extra artikelen over Rfid en Verichip >>> LINK 2

Bron: WorldTheChanges