Gezondheid en Kapitalisme 006a Monsanto Het (Gif)monster!

Ma 1 September 2008 16:25 | knight | 6687 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen

Monsanto - Van Gifmenger naar GM-patenthouder:

In deze 2-delige serie laat ik u kennis maken met het bedrijf Monsanto.

In dit éérste deel laat ik u zien met wat voor soort bedrijf we te maken hebben.

Het tweede deel gaat over Monsanto’s infiltratie in het voedingscircuit en het eigendomsrecht van natuurlijke gewassen en dieren die in deze kapitalistische maatschappij middels kleine genetische “aanpassingen” patentmatig verkregen schijnt te kunnen worden.

 Monsanto’s Zoetstoffen Saccharin (1907) en Aspartaam (1987):

000200 monsanto en zoetstoffen sacharine en aspartaam

Monsanto een Amerikaans bedrijf dat in 1901 in St. Louis, Missouri werd opgericht door John Francis Queeny, het 1e product dat door dit bedrijf werd gemaakt was de kunstmatig gecreëerde zoetstof Sacharine (300x zoeter dan suiker) ook wel bekend onder het E-nummer E954.

In 1907 startte de USDA (United States Department of Agriculture) een onderzoek naar Sacharine.

Harvey Wiley (directeur USDA) waarschuwde reeds in 1908 President Theodore Roosevelt, dat Sacharine schadelijk zou zijn voor de gezondheid, doch deze scheen maar niet te willen luisteren.

Ondertussen verscheen het ene na het andere negatieve rapport over de schadelijkheid van Sacharine, hetgeen duurde tot +/- het jaar 2000, waarna pas waarschuwingen op Sacharine producten verschenen.

LET WEL…

Niet uit de handel genomen, alleen maar de verplichting om waarschuwingen op de producten of in de bijsluiters te plaatsen!

In 1987 verwierf Monsanto’s een 2e zoetstofje (150-200x zoeter dan suiker) genaamd Aspartaam ook wel bekend onder het E-nummer E951, en wel door de overname van Searle & Co voor 2,7 miljard dollar.

Ik kan nu wel weer het hele verhaal opschrijven, doch ik verwijs (voor de geïnteresseerden) hierbij liever naar een eerder artikel en een update van dat artikel.

Als u nog meer wilt weten over Aspartaam, is hier een gespecialiseerde website, een site zo compleet dat u er zeer waarschijnlijk antwoorden vind op al uw brandende vragen betreffende Aspartaam!

 Monsanto’s “Agent Orange” (gebladerte verdelger 1961-1971) wordt door het leger gebruikt in de Vietnam oorlog om de “vijand” de mogelijkheid te ontnemen zich hierin te verstoppen:

vietnam 00100 monsanto agentorange - vietnam oorlog

Later bleek dat oud-veteranen lichamelijke klachten hadden opgelopen door het inademen van Monsanto’s gebladerte verdelgingsmiddel “Agent Orange”, zodat het in de 80’er jaren regende van schadeclaims. Vietnam claimt overigens ook dat zo’n 4,8 miljoen mensen lichamelijke klachten hebben overgehouden van het sproeien, doch deze claims werden afgewezen.

Klachten zijnde o.a. lichamelijke afwijkingen bij kinderen.

 Monsanto's PCB schandaal (2004) in Anniston (Alabama):

001000 monsanto en het pcb schandaal in anniston alabama.jpg

Het lijkt wel een SF-boek van “Orson Welles“, want we zullen hierbij eerst een flinke tijdreis naar het verleden moeten maken, en wel terug naar 1935, waar Monsanto het bedrijf “Theodore Swann Company” overnam.

Een bedrijfje dat sinds 1929 PCB’s produceert en gevestigd was in Anniston (Alabama), een stadje met zo’n 24.000 inwoners.

(Dezelfde PCB’s die men heden ten dage nog overal ter wereld aantreft en één van het allergrootste milieuproblemen ter wereld vertegenwoordigd.)

Een fascinerend verhaal over steeds verkleurend water in een lokale kreek.

Over het chemiebedrijf genaamd Monsanto, die in 1995 een kerk wilde kopen voor 2,5 miljoen dollar, omdat deze op grond stond die zwaar verontreinigd was met PCB’s uit haar eigen fabriek, en de claim van zo’n 3.000 inwoners die grote hoeveelheden PCB’s in hun lichaam bleken te hebben ten gevolge van het illegaal lozen van die PCB’s in de omliggende kreken en rivieren.

Een onderzoeksrapport van Monsanto in 1970 toonde o.a. aan dat Monsanto 7,2 kilo PCB’s per dag dumpte in de riolen van Anniston, en het jaar daarvoor zelfs 113 kilo PCB’s per dag.

Ook bleek dat bepaalde gegevens uit die testresultaten betreffende de link tussen TBC’s en tumoren bij ratten achterwege werden gelaten.

Een jaar later in 1971 stopte Monsanto met de productie van PCB’s.

In 1993 kocht de Alabama Power Company een stuk land om haar elektriciteitsleidingen aan te leggen, doch bij opgravingen bleek dat de grond doordrenkt was met een teerachtige substantie afkomstig van de illegale lozingen van Monsanto’s PCB-fabriek en moest Monsanto het land weer terugkopen.

Het opruimen van de PCB verontreinigingen kostte Monsanto 30 miljoen dollar.

Overigens moest Monsanto al vanaf 1966 hebben geweten dat er iets aan de hand was, toen steeds meer vissen ondersteboven in het water kwamen drijven, zeker toen dit in 1969 ook gebeurde in een andere kreek en men constateerde dat deze vissen tot 7.500x de maximale toegestane waarde aan PCB’s bevatten.

Onderzoek gaf ook aan dat in de buurt van Monsanto’s PCB-fabriek meer gevallen van kanker werden geconstateerd, evenals een toename van leerstoornissen, astma gevallen, lever- en nieraandoeningen en geboorte afwijkingen.

05-06-2000 – The people versus Monsanto.

 en ander geval betreft Monsanto’s conserveer / bestrijdingsmiddel ethoxiquine bekend onder het E-nummer E324:

010100 monsanto's etoxiquine in dermatosis hondevoer

Het begint er steeds meer op te lijken dat Monsanto nogal wat op z’n geweten heeft.

Of heeft dat bedrijf juist GEEN geweten?

Ethoxiquine was in de jaren 50 ontwikkeld als stabilisator voor rubber, en werd daarna als bestrijdingsmiddel gebruikt, waarna het in veevoer werd gemengd als conserveermiddel, hoewel men bekend was met de giftigheid van dit product.

Enkele symptomen bij aanraking met dit middel:

1. Verbleking van haar, verlies van haarglans, droog haar, breekbaar haar, haaruitval.

2. Verbleking van huid, geschubde huid en schurftachtige huid en huidontstekingen (dermatitis).

3. Jeuk en infecties ten gevolge van het krabben.

4. Leukemie, huidkanker, falen van lever en nierfuncties en epileptische aanvallen.

Het WHO (World Health Organisation) omschrijft dit middel als bestrijdingsmiddel.

Op deze site is de reclame van SciencePlan wel het bizarst en wel aan de rechterkant leest u: “STIMULEER KLANTENTROUW – Ervaring in Amerika leert dat kopers van Hill’s science Plan Nature’s Best tot 2x zo vaak naar de dierenarts gaan als de gemiddelde huisdiereigenaar”?!?

Wel… Op zich wel vriendelijk om dat er even bij te vermelden, is dat product dus toch niet zo goed als dat men levensgroot claimt te zijn… U bent gewaarschuwd!

Eukanuba Veterinary Diets maakt het ook bont door een eigen anti-jeuk middel aan te prijzen waarin het jeukveroorzakende ethoxiquine zit verwerkt, aldus Absolute Originals.org?!?

Awel, dan zijn ze in ieder geval verzekerd van de verkoop van hun producten en heeft de klant tenminste weer een reden om geld uit te geven!

Zo…

Aardig wat artikelen waaruit duidelijk naar voren komt met wat voor soort bedrijf we te maken hebben, als we de naam MONSANTO horen.

 Doch er is nog meer.

0011000 monsanto en atoomwapens

Zo schijnt er ook nog verband te bestaan tussen Monsanto (als zijnde een chemie- en gentechbedrijf) en betrokkenheid bij onderzoek naar atoomwapens (Dayton Project en Manhatten project).

Tsja, dat is nog eens een explosieve onthullig!

Hier wilde ik het in dit 1e deel bij laten.

In het 2e deel: “Gezondheid en Kapitalisme 006b Monsanto Het (Gen)monster!

Monsanto - Van Gifmenger naar GM-patenthouder:

Monsanto’s verwoede pogingen om de wereld voedselmarkt in handen te krijgen!

Monsanto van GIFmonster naar GENmonster en GM-patenthouder.

U zult er achter komen dat er wezenlijk weinig verschil is tussen beide monsters!

Het bedrijf is niets veranderd, erger nog, vastberadener dan ooit om te heersen, en dat kan door de wereld voedselketen onder controle te krijgen!

 Dat is dan meteen de grote truc van GLOBALISERING: "Wereldheerschappij onder de camouflage van "hulp" aan 3e-wereld landen!"

Privatisering in Afrika en de rol van de Wereldbank!

Welvaart in India is een Mythe!

Want deze landen staan te springen op "hulp" (in de vorm van leningen) van o.a. de Wereldbank.

Gelooft u dat nou echt?

Deze "hulp" onder voorwaarden is juist één van de redenen van al die zelfmoorden (het niet kunnen voldoen aan afbetaling van schulden) in 3e wereldlanden met name India.

De kapitalistische "Fabel van de Globalisering" is overal op het internet te vinden!

KENNIS is MACHT!

Informeer u voordat het te laat is…

Bron: World The Changes